Femeia ajunsă la 47 de ani ar trebui probabil să aibă ceva trăiri intense, despre care să scrie cu maximă emoție pe blog, pentru posteritate. Ar putea povesti despre înțelepciunea pe care această vârstă i-a adus-o, despre bunătatea ce îi obligă inima să tresalte clipă de clipă, despre bilanțul făcut la zi de sărbătoare, prin care să dovedească lumii că a realizat în viață tot ce și-a propus și că are o mulțime de planuri de viitor pentru care luptă cu înverșunare.

În loc de toate astea, femeia ajunsă la 47 de ani se trezește de la cinci dimineața din cauza unui vis în care a împăturit haine până când a obosit. Încă amorțită, coboară din pat, face o cafea, salută cu câte o mângâiere fiecare animal din mini grădina zoologică de acasă, apoi se așază la calculator, ca în oricare altă zi. Are multe treburi de rezolvat, dar nu înainte de a savura licoarea neagră și dulce-amăruie, nu înainte de a mulțumi celor care deja i-au trimis urări de bine pe facebook și pe mail.

Noroc cu ei, altfel ar fi lăsat să treacă ziua fără să își dea seama că este 11 septembrie. Cândva își număra anii și se bucura alături de prieteni. Astăzi își numără firele albe de păr și se uită cu milă spre cutia de vopsea: să o folosească acum sau peste o săptămână, când va pleca în Scoția? Lasă, că ești destul de frumoasă și așa, șoptește amuzată, cu ochii la oglinda trădătoare. Dacă te speli pe față și întinzi puțină cremă, ai toate șansele să pari mai tânără cu câteva zile.

47 de ani? Pare de-a dreptul incredibil. Femeia se simte de parcă ar avea abia jumătate din acest număr, excepție făcând, desigur, clipele când observă că nu mai poate alerga ca altădată, că a ajuns la momentul de care râdea cândva (din spate păpușă, din față mătușă), că orice mică schimbare în organism îi dă palpitații și îi trezește la viață urâtele atacuri de panică. Noroc că (încă mai) poate trata problemele cu râsete și superficialitate, ca la 20 de ani.

Cadouri pentru femeia care împlinește astăzi 47 de ani? De unde, dacă băiatul îi este la muncă în Anglia, iar soțul își rupe oasele prin Scoția? I-a adus mama natură o ureche înfundată și din când în când păcănitoare, pisicile i-au ascuns în litiere grămăjoare de aur bio, câinele i-a oferit cadou o plimbare matinală, iar memoria a făcut restul. Femeia și-a amintit că astăzi are de alergat în stânga și în dreapta pentru a rezolva diverse treburi care nu suportă amânare.

Ce sentimente o încearcă pe femeia ajunsă la 47 de ani? Ar trebui să îi vedeți mutra ca să înțelegeți, căci în cuvinte cu greu pot fi descrise zâmbetul de puștoaică, ochiul strâns a râs fără motiv și bucuria ce îi luminează obrazul, de parcă tocmai ar fi împlinit 18 ani. E firesc, ar spune înțelepții dacă ar afla că i-a sunat telefonul încă de la ora 6 dimineața, că prieteni din viața reală, dar și zeci din cea virtuală s-au grăbit să îi ureze La mulți ani! De s-ar auzi până acolo, sus, femeia de 47 de ani ar mai putea scrie și în mulți dintre anii următori:

Vă mulțumesc, oameni frumoși! Vă mulțumesc și vă întorc înzecit fiecare urare de bine!

13 thoughts on “Femeia la 47 de ani”
  1. Sa-ti fie viata frumoasa si sanatoasa si de aici incolo. S-ar putea sa simti ceva mai intens cand vei schimba prefixul. Eu am avut o mica depresie. 😀 Parca incepea numaratoarea inversa, ajunsesem la jumatate de veac ….

  2. Ma vopsesc de 3-4 ori pe an si ma machiez de 3-4 ori pe luna. Sun grasa, dar asta nu inseamna ca sunt urata. Nu ai cum sa fii urata tu. Stiu ca pot parea doar vorbe, dar ma cunosti si stii ca asa gandesc: e important sa fii om, nu sa fii fotomodel. La multi ani si aici si sa ai parte de cel putin inca 47 de ani sanatosi si voiosi.

    1. Adevarul este ca nu ma deranjeaza nici ridurile, nici parul albit. Exista vopsea destula pe piata, iar ridurile sunt inevitabile, asa ca le accept cu seninantate. Nici macar nu ma machiez. 😉
      Multumesc din toata inima! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.