E tare greu uneori să vedem granița dintre bine și rău. De multe ori linia este foarte fină și ochiul uman nu o observă. Alteori e nevoie doar să gândim o clipă pentru a face deosebirea. Uneori facem rău din dorința de a face bine. M-aș certa cu lumea întreagă când văd asemenea situații, însă sunt prea obosită, prea plictisită de certurile inutile în care oamenii se mânjesc cu noroi și putreziciune din cauză că nu mai știu să comunice altfel.

Caz întâlnit astăzi pe facebook

O doamnă plină de bunăvoință găsește cinci pui de câine într-un cimitir. Din dorința de a-i salva, pune anunț pe facebook. Puii sunt frumușei, așa că doi dintre ei își găsesc imediat stăpâni. Mai rămân trei. Doamna încearcă să le găsească familii. Unul dintre pui seamănă bine cu Bruno și așa îmi atrage atenția. E mic, parcă prea mic pentru a fi luat de lângă mamă. Doamna știe doar că în apropiere sunt mulți câini. E posibil, crede ea, ca unul dintre câini să fie chiar mama cățelușilor. Cu toate astea, insistă să dea puii care probabil încă mai sug.

O altă doamnă, probabil la fel de bine intenționată, o ceartă pe salvatoare că nu duce puiul acasă. De ce îi caută familie, când puiul pe ea a ales-o? “Salvați.l doamnă, nu aveti liniște când ajungeți acasă stiind ca l.ati lăsat acolo! Dumnezeu va ales pe dvs sa.l găsiți, poate este o încercare pt sufletul dvs. Nu îl lăsați acolo….vă rog!”. Femeia îi explică destul de calm că mai are doi câini acasă, amândoi agresivi.

Eu nu pot pricepe. Facem rău din dorința de a face bine.

Nu e prima dată când văd asemenea situații. O mulțime de câini găsiți pe stradă și dați spre adopție primului venit, fără măcar o palidă încercare de a-i scana de microcip, de a le distribui pozele, de a afla dacă nu cumva cineva îi caută cu lacrimi în ochi.

Nu pricep de ce trebuie să iei puii de lângă mamă, dacă sunt atât de mici. Au nevoie să se hrănească, să se joace, au nevoie să învețe să fie câini, și aici doar mama lor îi poate ajuta.

Nu pricep, mai ales, cum poți să îți permiți să îi spui unui om că trebuie să ia câinele acasă, dacă el l-a găsit pe stradă. Cine ești tu, să iei decizii pentru viețile altora?

One thought on “Facem rău din dorința de a face bine”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.