Am trăit s-o văd și pe-asta! O spun cu mirare și revoltă în glas, căci nu mă așteptam ca, în anul 2017, încă să mai existe oameni care să facă așa ceva. Ieșisem cu Bruno la plimbarea de seară. În dreptul scării cu probleme, cum îi spun eu (pentru că foarte mulți dintre locatari se simt deranjați de faptul că al meu câine îndrăznește să calce, cu labele sale murdare, pe trotuarul din fața blocului lor), o femeie tocmai ieșea afară, având în pumni un pachet mărișor. S-a îndreptat spre coșul de gunoi montat pe stâlpul de iluminat, a aruncat pachetul din mâini, și-a aranjat puțin halatul cu care era îmbrăcată și s-a întors liniștită în casă.

Tomberonul destinat acestor tipuri de gunoaie este la două blocuri distanță, dar de ce să se obosească până acolo, dacă primăria Ploiești i-a pus un coș de gunoi fix la scara blocului? Până la urma, ce-i pasă femeii că acele coșuri nu sunt pentru resturile menajere aduse din apartament? Și cine să o vadă la ora 22-23 seara, în afară de o nebună care își plimbă câinele pe străzi, printre gunoaiele oamenilor? 

Să ne mai mirăm sau să ne revoltăm când ni se spune că suntem necivilizați, needucați, iresponsabili? Să mai plângem când toată Europa ne tratează ca pe niște mizerabili? Nu, când România înseamnă și astfel de oameni, chiar nu e cazul să ne văităm. Suntem cei care suntem și mă tem că nu ne vom schimba prea curând. Degeaba primăria Ploiești  a montat coșuri de gunoi la fiecare zece metri, dacă noi ne aruncăm gunoaiele tot pe jos. Degeaba avem o mulțime de tomberoane, dacă ne ducem gunoiul menajer la coșul din fața blocului, cel care este destinat trecătorilor. Degeaba vrem schimbare, dacă schimbarea nu începe cu noi.

Poate că mă veți întreba de ce nu i-am atras atenția că a procedat nepotrivit. Ei bine, la acea scară de bloc, în urmă cu aproximativ două luni, am avut un incident cu o femeie (habar nu am dacă tot asta sau alta) din cauza căruia am fost la un pas de a veni bătută acasă, pentru că madama era convinsă că nu adun rahatul câinelui pe care îl plimb. Povestea o găsiți pe vienela.ro, căci am scris imediat ce am ajuns acasă, nervoasă, revoltată, speriată: Nu vă mai luați de oameni pe stradă! Am pungi și adun căcatul!

Acum e rândul meu să vă spun: dragi ploieșteni, nu vă mai purtați ca niște porci, nu vă mai aruncați gunoiul în locuri nepotrivite, nu mai murdăriți străzile! Învățați să faceți diferența dintre coșurile stradale de gunoi și tomberoanele pentru locatarii blocurilor!