Despre Scotia direct de la fata locului

Locuiesc de aproape patru ani in Scotia si uneori (prea rar, dupa parerea mea si a celor care ma urmaresc) povestesc despre aceasta tara, despre locuitorii ei, despre obiectivele turistice importante, dar si despre cat mi se pare de sus fata de Romania. Despre Scotia direct de la fata locului.

Uneori, oamenii ma judeca. Au impresia ca am uitat de unde am plecat. Nimic mai fals. Mi-ar fi placut sa ma simt in tara mea asa cum ma simt aici. Mi-as fi dorit sa pot fi acasa la mine, sa pot vorbi limba mea, sa ma bucur de frumusetile tarii mele.

Informații despre Scoția. Pentru ce este celebră Scoția. Obiective turistice. Scoția în imagini

 

 

Din pacate, Romania mai are mult de munca pana cand va ajunge la nivelul de educatie pe care mi-l doresc eu de la o tara, de la un popor. Puteti incerca sa ma judecati, sa ma criticati, daca asta va face sa va simtiti mai bine. Eu vorbesc despre Scotia de la fata locului. Asta dupa ce am trait peste 40 de ani in Romania.

Imi este foarte usor sa vad care sunt diferentele dintre ei si noi. Asta ma face sa sufar, caci mi-as dori si pentru tara mea aceleasi lucruri. Mi-as dori ca si poporul din care fac parte sa fie la fel de educat precum sunt scotienii. Deocamdata sunt doar niste sperante aparent desarte.

O spun cu regret, cu durere in suflet, dar si cu speranta ca intr-o zi vom invata ce este discriminarea, ce este bunul simt, ce inseamna sa ai grija de cei din jurul tau si de natura inconjuratoare.

Pana atunci, voi continua sa povestesc cum este in Scotia. Sper ca unii dintre voi sa inteleaga ca nu o fac pentru a-i judeca pe romani, ci pentru a le arata ca se poate trai si altfel.

Scotia, minunata Scotia.

Despre Scotia direct de la fata locului