Povestea lui Calmy poate merge mai departe pe firul propus de mine în rândurile de mai jos. Dacă acestea nu vă inspiră, “Pornind de la sfârşitul oricăruia dintre cele 7 episoade deja existente (1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 2.2 sau 3.2), scrieţi pe blogul personal un nou episod (între 50 şi 150 de cuvinte).”

Neavând altă soluție, Calmy luă scrisoarea pregătită de Septembrie și își îndreptă pașii spre tenebrele orașului, locul din care Decembrie Pesteochi își răspândea în lume lucrările aproape diabolice. Deși avertizat fiind în privința hidoșeniei, Etui Calmar Eter își reținu cu greu o tresărire, amestec de repulsie și teamă, la vederea celei ce îi putea reda testiculele și, odată cu ele, șansa de a-și consuma efectiv iubirea pentru Matilda.

-Află că nimic nu-i gratis, omule, nici în lumea ta, nici în a mea. De vrei să-ți fiu de ajutor, socoate întâi câtă voință și cât curaj ai, căci multe vei avea de pătimit până lucrarea va fi terminată.

-Orice, mărită doamnă, accept orice, veni, poate puțin cam repede, răspunsul lui Calmy.

Ochii migdalați îl priviră intens și vocea cavernoasă rosti:

-Spune-mi, omule, De-ce-m-brie-peste-ochi?

Fără să știe de vechea greșeală de tipar (De-ce-mi-brie*-peste-ochi) din numele puternicei arătări, Calmy…

sora-lui-septembrie

(sora lui Septembrie, înfricoșătoarea Decembrie Pesteochi)

*-BRÍE, brii, s. f. Plantă erbacee aromatică cu frunze ascuțite, cu flori albe și fructe aproape cilindrice (Meum athamanticum).

PS: Cu această ocazie declar deschisă o nouă categorie pe vieneland.ro – Povești la gura blogului

11 thoughts on “Decembrie Pesteochi”
  1. Calmy are o casă nouă, care va fi folosită pentru mai multe jocuri, lepşe, interviuri în lanţ – intervievatul devine intervievator pentru altcineva etc.
    Dacă te tentează rolul de administrator al noului blog, lasă un comentariu aici: https://blogdejoaca.wordpress.com/2016/09/11/haideti-sa-tinem-impreuna-evidenta-povestii-lui-calmy/
    Blogul are deja 2 administratori, Cudi şi eu, dar e nevoie de mai mulţi, ca să suplinim lipsa de timp.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.