In ziua de astazi, zaharul este clasat pe un loc fruntas in topul inamicilor sanatatii noastre, alaturi de fumat si alimentatia bogata in calorii. Motivele in acest sens sunt numeroase si tin, in primul rand, de efectele nocive ale acestui aliment asupra sanatatii noastre.

Zaharul este prezent acum in tot si toate: dulciuri, bineinteles, sirouri, produse alimentare, iar lista poate continua in acest sens. Totusi, care sunt efectele nocive ale consumului de zahar asupra sanatatii noastre? Iata o parte dintre ele:

Nu mai este o noutate faptul ca rata obezitatii creste alarmant de la an la an. Aceasta se instaleaza frecvent si cu usurinta in randul consumatorilor inraiti de zahar. Avand in vedere cat de repede evolueaza totul, repectiv felul in care consumul de zahar nu poate fi tinut sub control, numarul obezilor s-ar putea dubla intr-un timp foarte scurt.

  • Cariile dentare

Poate printre cele mai neplacute probleme cu care ne putem confrunta sunt cariile dentare. Nu doar ca arata inestetic, ci provoaca, atunci cand nu sunt tratate la timp, o durere puternica. De ce apar cariile? Ei bine, bacteriile de pe dinti adora sa consume zaharuri. In acest fel, formeaza un acid puternic care distruge smaltul.

Cariile sunt o afectiune extrem de intalnita si in randul copiilor. Pentru a preveni, pe cat mai mult posibil, aparatia acestora, parintilor le este recomandat sa le ofere si siropuri fara zahar adaugat sau chiar fara zahar deloc, si o astfel de varianta poate fi un  sirop de tuse fara zahar.

  • Diabetul

Din nou vorbim de o boala extrem de comuna in ultimul timp. Diabetul zaharat nu e o gluma, dependenta de insulina, hormon responsabil de transformarea mancarii in energie, este tot mai mare, mai ales in randul tinerilor.

Consumul exagerat de zahar este din nou o problema si aici. Renuntarea la zahar ar trebui sa se faca treptat, poate ca totul ar trebui sa inceapa de la siropuri de fructe sau plante fara zahar adaugat.

  • Boala ficatului gras

Boala ficatului gras apare la persoanele care beau de obicei de doua ori mai multe sucuri acidulate decat restul lumii. Prin consumul excesiv de zahar, metabolizatea fructozei nu se mai realizeaza normal. Astfel, pe ficat apar depuneri de grasime, boala numita boala ficatului gras.

Siropul de tuse cu extract de stevie

Daca esti in cautare de un sirop de tuse fara zahar, atunci eu ti-l recomand pe cel cu extract de stevie si eritritol de la Manicos. Acesta poate fi consumat atat de catre copii, cat si de catre adulti. Informatii despre dozele zilnice recomandate gasesti pe manicos.ro.

Siropul de tuse fara zahar de la Manicos calmeaza eficient tusea seaca, dar si tusea productiva. Totodata, sustine functionarea normala a sistemului respirator, fluidificand secretiile bronsice. Celelalte etiologii specifice tusei vor fi de asemenea diminuate, chiar combatute.

Mai multe detalii despre acest sirop de tuse fara zahar dar si alte variante de sirop fara zahar regasesti daca accesezi magazinul oficial manicos.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.