De ce este important sa avem o relatie stransa cu divinitatea

Adevarul este ca lumea a cam ajuns in punctul culminant al rautatii si invidiei. Nu prea se mai tine cont de nimic, de bun simt, de respect, loialitate si asa mai departe.

Nu spun ca toti oamenii au devenit rai, insa marea majoritate da.

Asa cum spun parintii sau bunicii nostri, pe vremea lor, oamenii erau crescuti cu frica fata de Dumnezeu, erau mai cu bun simt, mai respectuosi si mai fericiti. Implicit copii se comportau altfel si asta pentru ei sunt ca niste bureti care absorb orice informatie, mai ales de la parinti. Practic, ceea ce vad la parinti, vor face si ei pe viitor. Cei 7 ani de acasa conteaza foarte mult in ceea ce priveste educatia copilului, inclusiv educatia spirituala.

Dumnezeu s-a descoperit in fata oamenilor prin Biblie, aceasta fiind cartea de capatai a intelepciunii. Aceasta carte iti poate schimba complet mentalitatea, obiceiurile, gandirea, cat si scopul pe acest pamant. Biblia pentru copii are scopul de a-i ajuta pe cei mici sa inteleaga mesajul lui Dumnezeu si sa adanceasca mai mult credinta in El.

Traim dupa niste legi pe acest pamant pe care trebuie sa le respectam pentru a avea o viata mai armonioasa, mai frumoasa si pentru a invinge anumite provocari si probleme ale vietii.

Nu putem fi tot timpul egoisti, invidiosi, pentru ca altfel sufletul nostru devine din ce in ce mai “negru”, iar noi la randul nostru din ce in ce mai rai, mai cu probleme, mai suparati si incrancenati.

Sa nu uitam ca tot ce facem pe acest pamant, va fi judecat in Viata de Apoi, pentru ca nu suntem nemuritori.

Postul – “nu conteaza ce bagi in gura, ci ceea ce scoti pe gura”

Multi nu trateaza cu seriozitate postul si de multe ori spun ca nu conteaza daca te infrupti cu carne sau lactate, conteaza ceea ce simti si ceea ce spui. Iisus a postit 40 de zile in desert, fara a manca nimic, ori acest lucru este un exemplu pentru omenire.

Acest lucru este explicat in Biblie, insa doar cei care o vor citi vor intelege ce inseamna cu adevarat postul. Lacomia mancarii si a bauturii, este ca o patima prin care il alungam pe Dumnezeu, punand mai mult accent pe placerile vietii decat pe relatia cu divinitatea. Nu este un pacat sa mananci, este un pacat sa fii lacom, sa mananci mai mult decat trebuie si sa te bucuri mai mult de ceea ai pe masa decat de ceea ce ai in suflet.

In cartile crestine scrie sa ne ferim de tot ce inseamna lacomie, implicit de cea a pantecelui pentru ca bucuria vietii si momentele frumoase nu constau in mancare, bautura si bogatii.

Relatia cu divinitatea este foarte importanta pentru noi si pentru copii, pentru ca din ea invatam tot ce este mai bun. Dumnezeu doreste sa fim fericiti, sa ne bucuram de fiecare clipa a vietii noastre, insa aceasta fericire sa nu depinda de lucruri, ci de iubirea fata de noi si aproapele nostru.

De aceea Biblia este considerata cartea de capatai pentru omenire, pentru ca putem afla si invata lucruri importante pentru noi si pentru sufletul nostru.

Carti crestine de la libraria Maranatha

Libraria Crestina Maranatha este una dintre cele mai mari librarii din Romania, care pune la dispozitia publicului o gama variata de carti crestine, Biblii, romane crestine, carti crestine pentru copii, poezii crestine, carti de psihologie, precum si cadouri crestine.

Pentru cei care isi doresc sa descopere lumea si invataturile spirituale, pot comanda carti din cadrul librariei, acestea fiind pline de invataminte care au un rol important in viata noastra.

Date de Contact:

0746 451 355 | comenzi@librariamaranatha.ro

De ce este important sa avem o relatie stransa cu divinitatea:

De ce este important sa avem o relatie stransa cu divinitatea