Viata unui adult este presarata cu multe griji. Odata cu maturitatea, incepe goana dupa o slujba buna, dupa o casa, iti intemeiezi o familie, platesti facturi si rate la banca. Asta este viata unui roman obisnuit. In Bucuresti viata este costisitoare si adesea te poti lovi de probleme. Unele din ele necesita ajutor de specialitate.

Cand fac referire la probleme, ma gandesc in special la cele de ordin juridic. Daca pana inainte de anii ‘90 legile erau mai clare si mai simple si faptul ca totul era calculat in viata noastra nu ne dadea oportunitatea de a ne dezvolta, dupa anii ‘90 legislatia a devenit si mai stufoasa tinand cont ca avem mai multa libertate de alegere. Acum ne putem dezvolta o afacere, ne putem negocia contractul de munca. Putem divorta mai usor, ne putem cere drepturile in instanta daca ne consideram nedreptatiti de o amenda sau o decizie a statului. Daca in urma cu 30 de ani ceea ce decidea statul era de necontestat, acum totul poate fi pus la indoiala. Insa, pentru astfel de cazuri este nevoie de un avocat.

Si pentru ca vorbeam de viata din Bucuresti, o urbe atat de mare presupune o viata mai agitata si o probabilitate a problemelor de ordin legal mai mare. De exemplu, majoritatea litigiilor sunt legate de job. Pentru asta ai nevoie de un cabinet de avocatura care sa puna la dispozitie servicii legate de dreptul muncii. Se intampla, de multe ori sa ne lovim de o nerespectare a contractului de munca atat din partea angajatului, dar si din partea angajatorului. Ori pot fi cazuri de concediere abuziva sau probleme de discriminare din partea angajatorului. Intr-un oras mare, precum Bucurestiul, totul este posibil! De aceea, trebuie sa stii ca poti rezolva situatia apeland la serviciile unui avocat specializat in dreptul muncii. Acesta va sti cum sa rezolve situatia astfel incat tu se fi repus in drepturi sau sa ti se faca dreptate.

Un alt exemplu ar fi dreptul administrativ. De exemplu, sa zicem ca ai primit o amenda in Bucuresti pentru ca agentul a constatat o incalcare a regulilor de circulatie. Daca tu consideri ca nu ai incalcat nimic, poti contesta procesul verbal si amenda in instanta. Cel mai bine este sa apelezi la serviciile unui avocat. Acesta va stii inca inainte de a face contestatia daca vei avea sanse de reusita sau nu. Avocatul va sti sa puna cap la cap probele, daca este necesar, sau sa interpreteze legea in baza careia ti s-au adus acuzatiile.

Cand este vorba de anumite cazuri complicata, nu ezita sa apelezi la serviciile unui avocat. Sunt persoane care se incapataneaza sa se reprezinte singure. Desigur, nu este interzis de lege ca in anumite situatii sa nu apelezi la un avocat, insa daca nu esti cunoscator al termenilor juridici si al legislatiei, iti poti face singur rau. Pagubele vor fi mai mari decat ai anticipat initial. Un avocat te poate sfatui si indruma spre calea cea mai buna pentru castigarea cazului tau.       De asemenea, un avocat bun va fi sincer cu tine si iti va spune de la bun inceput ce sanse ai, fara a te amagi. Cauta un avocat Bucuresti atunci cand ai o problema pentru a avea sprijin specializat.