Nepotul sotului meu are opt ani. De cateva luni merge la cursuri de limba engleza pentru copii si este deja capabil sa ne uimeasca prin numarul mare de cuvinte pe care le-a invatat. Ii spuneam de mult timp cumnatei mele sa isi dea copiii la pregatire, caci limba engleza nu mai reprezinta un moft, cum parea cand eram noi copii, ci o necesitate fara de care generatiile viitoare cu greu se vor putea descurca in viata. S-a decis sa il inscrie la cursuri abia dupa dupa ce noi ne-am mutat in Scotia (tara unde se vorbeste limba engleza), iar cumnatul meu a devenit sofer de tir “pe comunitate”, adica face curse prin toata Europa. De multe ori s-a intamplat sa ne sune cand a ajuns prin Anglia si nu s-a descurcat sa vorbeasca despre parcare, marfa ori cine mai stie ce cu persoanele de la firme.

Si voi puteti opta pentru cursuri de limba engleza in Bucuresti, daca locuiti in capitala sau pe aproape, la fel cum puteti opta pentru cursuri de limba engleza pentru copii oriunde in tara, caci veti gasi profesori dispusi sa va ajute daca va decideti. Nu asteptati pana in ultima clipa, ci pregatiti copiii din timp. Dupa cum bine stim cu totii, unii copii au talentul de a prinde din zbor limba engleza, iar altii trebuie sa munceasca din greu pentru a se familiariza cu ea. La scoala, profesorii nu au suficient timp pentru a se ocupa de fiecare copil in parte si tocmai din acest motiv multi raman cu prea putine cunostinte de limba engleza.

Este datoria voastra, ca parinti, sa ii sprijiniti pe micuti si sa le oferiti sansa de a merge la cursuri de limba engleza pentru copii, ca sa va asigurati ca drumul lor in viata va fi usor. Si am sa va dau un exemplu care imi este foarte la indemana: fiului meu i-a placut de mic limba engleza si a reusit sa invete singur, folosindu-se de informatiile de la scoala, de internet, de cartile pe care i le-am cumparat de-a lungul anilor. Astazi lucreaza in Scotia, are un post bun si este foarte bine vazut deoarece poate comunica eficient cu oameni din toata lumea.

Profesoara de limba engleza pe care a avut-o in primii ani de scoala ne-a spus, la prima sedinta, un lucru important, de care eu chiar am tinut cont: daca nu stapaniti foarte bine limba engleza, nu incercati sa va invatati singuri copiii. Ii veti deruta din cauza faptului ca veti pronunta gresit cuvintele, veti formula gresit propozitiile etc. Eu mi-am lasat copilul pe mainile unor profesori care si-au dat interesul si care l-au ajutat sa descifreze tainele acestei limbi.

Parintilor care ma citesc le recomand Docentisimo. Aici puteti beneficia atat de cursuri de limba engleza pentru copii, cat si pentru adulti. Profesorii sunt foarte bine pregatiti, metodele de predare sunt moderne, grupele de copii sunt mici, iar invatatul nu pare o obligatie, ci mai mult o joaca. Puteti invata chiar si voi, adultii, limba engleza in Bucuresti, daca apelati la specialistii de la Docentisimo. Stapanind acesta limba va puteti gasi un job mai bun, puteti lucra peste hotare oriunde in lume, puteti comunica oricand cu persoane care nu cunosc limba romana etc.