Noi, oamenii, suntem fiinte foarte ciudate. Am fost intotdeauna obsedata de curatenie. Nu suportam sa ma urc in masinile prafuite, unde mirosul era deranjant. Nu suportam sa vad in casa mea o scama nelalocul ei. Oriunde mergeam, ochiul meu critic observa imediat mizeria, iar gandurile mi se invarteau in jurul ideii ca persoanele care locuiau acolo ar fi trebuit sa mai puna mana pe o carpa si pe un detergent. Imi spuneam mereu ca, daca as avea masina, nu as lasa sa treaca o zi fara sa o curat de praf, gainat, miros de tigara.

Cand m-am transformat? Cand a inceput sa nu imi mai pese de murdaria din masini si din case? Cel mai probabil cand m-am luat de blogging si am inceput sa pierd tot mai mult timp cu ochii in calculator. Apoi au venit si animalutele mele, care contribuie din plin la dezastrul din apartament. Nu stiu daca anul viitor, daca peste doi ani, dar ne-am decis sa ne cumparam masina, caci nu putem pleca din oras cu cainele si nici nu vrem sa il mai lasam acasa.

Obisnuiam in anii trecuti sa rad de un vecin obsedat de “ordine si disciplina”. Cum are o clipa libera, omul iese in fata blocului pentru a face curatenie in masina si pentru a lustrui fiecare centimetru patrat de caroserie. Curatenie in masina. Ok, facem, dar nu cred ca voi mai fi vreodata cum am fost, nu cred ca voi sta ore intregi in fata blocului sa aspir masina, sa o curat si sa o lustruiesc.

Nici in casa nu mai curat ca altadata. E putin praf pe mobila? Nu-i nimic. Sunt firimituri prin bucatarie? Nu-i nimic. E par de pisica prin casa? Nu-i nimic. Este adevarat, inca imi mai place sa vad casa curata, inca ma mai urc cu placere in masinile curate. Dar nu mai am putere si nici chef sa robotesc toata ziua pentru ca totul sa fie perfect.

Daca as avea bani mai multi, poate mi-as angaja menajera sa imi curete casa mai des. Daca as avea masina, poate ca mi-as cumpara niste echipamente serioase care sa ma ajute sa curat rapid si eficient masina (asta daca mi-ar ramane bani dupa ce as inlocui diverse piese auto, daca mi-as repara masina singura). Pana atunci, incerc sa supravietuiesc in conditiile date.

Voi cat de des faceti curatenie in casa? Dar in autovehicul?

2 thoughts on “Curatenie in masina si in casa”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.