Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau – Sandra O’Connor

Un ghid complet de supravietuire pentru noua generatie de parinti.
Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau - Sandra O'Connor
Fiecare tantrum, fiecare NU, fiecare noua etapa a celui mic iti ofera o sansa pretioasa de a-ti observa propriile reactii si de a alege ce vrei sa ii transmiti copilului tau din tot ce ai invatat din carti, dar si de la propriii parinti.
De aceea, Dr. Sandra O’Connor iti pune la dispozitie instrumente si strategii inspirate de cele mai moderne teorii din SUA pentru te ajuta sa depasesti momentele dificile, sa-ti recunosti imperfectiunile si sa te privesti cu mai multa intelegere si blandete.
Am inceput sa parcurg cartea Sandrei O’Connor cu sufletul la gura, convinsa fiind ca voi gasi in paginile ei nu numai experienta extensiva a psihologului, a doctorului in psihologie Sandra, dar si profunzimea pe care numai lucrul in terapie cu clientii parinti si propria experienta de mama o pot atinge. Am citit cartea atent, cu pixul si hartia langa mine, si mi-a depasit asteptarile. […] – Urania Cremene, autoarea programului All about parenting
Agila si bogata in explicatii despre stiinta parentajului, cartea Sandrei O’Connor este o lectura binevenita in familiile romanilor. Este o carte care ne face sa regandim tot ce stim despre cresterea copiilor, punand in centrul atentiei evolutia noastra, a ingrijitorilor. O recomand cu entuziasm si multa incredere! – Gaspar Gyorgy, psihoterapeut si autor al cartii Copilul invizibil
Una dintre fanteziile mele despre o lume mult mai buna este aceea ca fiecare parinte, inainte de a deveni parinte sau imediat dupa ce a devenit, va face un curs de parenting si de psihologia copilului. Cartea Sandrei este un astfel de “curs”. O carte pe care mi-as dori sa o parcurga cat mai multi parinti, de dragul si pentru sanatatea emotionala a copiilor lor. – Petronela Rotar, scriitoare si psiholog

Privind inauntru. Am adunat in cartea aceasta drumul meu spre sine si lectiile mele. Poate vor mai fi de folos cuiva, drumet ratacit pe calea vindecarii. Este darul pe care il intorc vietii, ca m-a ingaduit si asteptat sa ma intorc cu fata spre ea. – Petronela Rotar

recomandari carti bune

Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau si sa va pastrati o relatie armonioasa

Pe masura ce trec anii, imi dau seama ca am fost, la fel ca toti ceilalti oameni de pe pamant, un parinte imperfect, un om simplu care ar fi putut face altfel lucrurile. In acelasi timp, imi dau seama ca intotdeauna invatam din greseli, adica dupa ce facem anumite lucruri intr-un mod nepotrivit.
Si asta se intampla din cauza ca nu exista un manual universal valabil pentru mama si copilul sau. Fiecare parinte are ideile sale fixe in ceea ce priveste cresterea si educarea copilului. Unii se bazeaza pe ceea ce au invatat de la parintii si bunicii lor, din familie, altii incearca sa afle care sunt cele mai noi metode de crestere a copilului, iar altii pur si simplu fac ceea ce le dicteaza instinctul.
Cum e mai bine? Acum, cu experienta de viata si cu un fiu care va implini 29 de ani curand, as spune ca e bine sa iti gasesti propria cale, calea de mijloc, cea in care sa imbini in mod armonios ceea ce ai invatat din familie, cu ceea ce afli din carti precum este Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau – Sandra O’Connor, dar totodata sa iti asculti si instinctul de parinte, de om.
Discut uneori cu fiul meu si ii spun, cu jena si regret in glas, ca mi-as fi dorit sa stiu mai multe atunci cand el era mic, sa fi facut anumite lucruri in alt fel. El rade si imi raspunde simplu ca e mandru de educatia pe care i-am dat-o, ca am facut exact ce trebuia pentru ca el sa fie persoana de astazi. Dar eu, ca parinte, tot nu sunt multumita.
Regret ca la acea vreme nu am avut carti din care sa citesc despre cum trebuie sa fie un parinte. Poate ca nu as fi luat de bun tot ce scria in ele, dar cu siguranta mi-ar fi deschis noi orizonturi si m-ar fi ajutat sa vad mai limpede. Mi-ar fi fost ghid si m-ar fi luminat in zilele cand ma simteam dezorientata si nu stiam cum e mai bine sa ma port, sa reactionez in anumite situatii fata de copilul meu sau de problemele pe care le avea.
Tocmai din aceste motive le recomand parintilor, mame si tati deopotriva, sa citeasca mult, sa invete, sa separe informatiile si sa le uneasca in asa fel incat sa isi gaseasca drumul cel bun in viata si sa isi creasca bine copiii. Sa nu se teama sa isi recunoasca greselile si vina, sa fie pumn de fier in manusa de catifea, sa creasca odata cu copilul lor.
Cartea pe care o recomand astazi este exact ceea ce un parinte ar putea avea nevoie pentru a face toate astea, pentru a invata sa fie parinte si pentru a avea puterea de a depasi cu bine situatiile grele pe care viata i le va scoate in cale. Curajul de a fi un parinte imperfect. Cum sa cresti odata cu copilul tau – Sandra O’Connor, este o carte care nu ar trebui sa lipseasca din casele in care exista copii, indiferent de varsta acestora.
Dezvoltarea personala pe toate planurile este extrem de importanta. Numai in acest fel putem deveni mai buni, mai intelepti, mai pregatiti pentru provocari, mai putin stresati de greselile inerente. Despre dezvoltare personala putem invata multe din cartile scrise de Gabor Mate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.