Odata cu venirea iernii toti soferii isi pregatesc masiniile pentru noile conditii meteo, in special pentru venirea precipitatiilor si a zapezii. Pentru a va pregati de zapada si pentru temperaturile joase, este important sa montati anvelope de iarna imediat ce temperaturile medii scad sub 7 grade celsius. Sub acel prag termic, pneurile nu mai sunt considerate de incredere nemafiind performante odada ce temperatura scade sub 7 grade.

Un aspect important pe care multi soferi il neglijeaza insa il reprezinta jantele si in special setul de jante de schimb. Fiecare sofer stie ce inseamna insa schimbul de anvelope, drumuri la vulcanizari si jantat si dejantat. Procesul de jantare si dejantare poate fi costisitor tinand cont ca este facut de 2 ori pe an, in timp se poate aduna o suma importanta, care poate fi investita astfel. O varianta mult mai economica si facila in timp o reprezinta achizitia de un set de jante tabla pentru iarna.

Un set de jante de tabla are un cost de achizitie mult scazut in comparatie cu un set de jante de aliaj, putand astfel sa considerati costul de achizitie al acestora costul de jantare/dejantare care s-ar fi adunat pe parcursul a mai multor ani. De asemenea, astfel va salvati si setul de jante de aliaj de la eventualele socuri la care pot fi supuse in timpul iernii si de expunerea la precipitatii si sarea de pe carosabil.

In cazul jantelor de iarna, puteti opta de asemenea si pentru o dimensiune mai redusa pentru a avea un cost de achizitie al anvelopelor semnificativ redus. Puteti astfel sa economisiti bani si in cazul achizitiei de anvelope de iarna, nemafiind nevoie sa cumparati cauciucuri pe 17 sau 18, acestea fiind dimensiuniile preferate de jante pentru vara si puteti rula cu jante pe 16 sau 15 daca va permit franele pentru montaj.

Cum sa cumparati jante de tabla

Trebuie sa tineti cont si la achizitia de jante de tabla la dimensiunea completa a jantelor de care aveti nevoie. Nu se recomanda sa va cumparati jante second hand, starea lor neputand fi analizata si puteti sa aveti pierderi de presiune sau chiar fisuri in janta care scad drastic siguranta condusului.

Cumparati mereu doar jante noi de la magazine online de incredere care va pot oferi siguranta unui condus performant si lipsit de griji. Cea mai rentabila optiune o reprezinta achizitia de jante online.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.