Mai sunt cateva luni pana cand ne vom bucura din nou de binefacerile sezonului cald, la care deja visam. In asteptarea zilelor insorite de vara, multi dintre noi isi fac deja planuri pentru concediu, cauta oferte si destinatii  atractive care sa le transforme vacanta din sezonul estival intr-o experienta de neuitat.

Iar cei care sunt norocosi sa locuiasca la casa, cu siguranta au si mai multe motive sa asteapta vara cu nerabdare. Pentru ca au prilejul sa se bucure permanent de atmosfera minunata a verii din confortul de acasa. Deoarece indiferent de cat de mica ar fi curtea casei, aceasta va devein cel mai indragit spatiu, fie dimineata, cand poti savura cafeaua sau micul dejun in aer liber, poti citi relaxat sau sa-ti faci siesta in amiezile toropitoare din weekend sau sa petreci seri relaxante, memorabile cu familia sau prietenii.

De aceea, norocosii detinatori ai unor asemenea spatii se gandesc deja la pregatirea acestora pentru a intampina cum se cuvine primele zile insorite si calde din acest an. Asa ca nu conteaza cat de mica este curtea, cu siguranta va putea sa va ofere confort si relaxare atunci cand veti petrece timp aici, daca veti amenaja acest spatiu straduindu-va sa profitati si sa valorificati la maximum fiecare metru avut la dispozitie.

Exista o varietate de solutii in acest sens si tine de preferinta fiecaruia pentru un anumit stil pe care doresc sa-l imprime in acest spatiu in aer liber, fie minimalist, modern urban, clasic, rustic sau romantic etc.

Indiferent de aceste preferinte,  important este sa nu aglomeram prea mult spatiul si asa redus, facand abuz fie de piese de mobilier, fie de decoratiuni, puzderii de lampi solare, arbori si copaci prea voluminosi etc.

Pastrand un echilibru intre elemente, alegand doar lucrurile cu adevarat utile si necesare, limitandu-ne doar la accesorii si decoratiuni care chiar au efect, vom crea un spatiu plin de armonie si ideal pentru odihna si relaxarea noastra.

Astfel, un balansar sau un baldachin, ori un leagan, cateva straturi cu flori, role de gazon asezate strategic, cateva ghivece cu plante decorative asezate la inaltime, cateva lampadare si girlande solare asezate in copacii din curte, un gratar cu o mica masa de lucru pot fi acele elemente care sa completeze cu succes micuta curte a casei, care se va transforma astfel in locul favorit din locuinta pe toata durata sezonului cald.