Cum să îmi pedepsesc copilul obraznic?

Nici un părinte nu vrea să își vadă copilul obraznic. Cel puțin nu cu el. Cu alții, treacă-meargă, spun unii. Problema este că nu toți părinții știu cum să procedeze pentru ca lucrurile să meargă bine și copilul să nu fie obraznic. Știu sigur că există părinți care caută pe internet răspunsul la întrebarea Cum să îmi pedepsesc copilul obraznic?.

NU ÎL PEDEPSI! Dacă este obraznic, o mare parte din vină o porți chiar tu. Păstrează-ți calmul și încearcă să fii prietenul copilului tău.

10 carti pentru copii de pus sub bradul de Crăciun

Fă-l să înțeleaga că te doare comportamentul lui. Dacă îl pedepsești, mai devreme sau mai târziu te va durea gestul tău. Pe canalul meu de youtube există o scurtă poveste pe care am intitulat-o

Cum sunt pedepsiți copiii obraznici.

Voi încerca să îți explic pe scurt ce se întâmplă atunci când îți pedepsești copilul obraznic. În sinea lui, se va simți nedreptățit. Tu ai fost prima persoană care l-a încurajat, când era mai mic, să se poarte așa. Acum este mai mare și are mai multe idei. Pare mai obraznic decât înainte. Nu este. Doar crește…

Dar, dacă simte că propriul său părinte îi face o nedreptate, copilul se închide în sine. Se rupe câte puțin de tine. Pierzi prietenia lui și asta doare al naibii de tare. Evită să îl pedepsești când este obraznic. Lasă-l să se calmeze. Calmează-te și tu.

Poartă cu el discuții din care să înțeleagă că ai pretenții și așteptări de la el acum, că e mare. Explică-i că trebuie să renunțe la comportamentul de copilaș foarte mic. Fiți prieteni și discutați deschis despre tot ceea ce vă nemulțumește.

Lasă-l și pe el să își spună opinia. Mai mult ca sigur îl nemulțumește ceva și din acest motiv se comportă nepotrivit. Dar nu îl pedepsi când este obraznic. Cu greu vei mai putea repara ceea ce o pedeapsă distruge în sufletul copilului.

S-ar putea să te intereseze și articolul Mama și copilul – sfaturi despre creșterea și îngrijirea copilului

Cum să îmi pedepsesc copilul obraznic?