Îmi aduc aminte că, în copilărie, ai mei obișnuiau să ne pregătească brazi naturali uriași, cărora de multe ori le tăiau vârful pentru a-i putea pune în sufragerie fără să se cocoșeze când întâlneau tavanul. Am încercat să fac și eu același lucru după ce am născut copilul, numai că prețul brazilor a crescut de la an la an, făcându-mă să cumpăr pomi tot mai mici, până când am trecut la molizi, că erau mai ieftini. Uneori aveau crengile firave, rare, de nici împodobiți nu arătau prea bine. Dar mirosea a sărbători de iarnă în casă, așa că nu conta, mai ales că aveam întotdeauna sub ei multe cadouri.

La un moment dat m-am decis să renunț la bradul natural în favoarea celui de plastic, să nu mai irosesc bani degeaba, să nu mai fiu părtașă la tăierea pomilor, să nu mai adun după sărbători mormane de ace de brad din casă. Am avut și brad de plastic verde, am avut și brad de plastic alb. Nu îmi plăceau în mod deosebit, însă nici nu conta, căci băiatul meu se bucura oricum de magia sărbătorilor de iarnă și, pentru mine, asta era tot ce conta. Am avut într-un an chiar și un brăduț mic, bun de pus pe birou. 

Am avut tot felul de brazi, dar ca anul acesta parcă nu a fost nici unul: o lampă înaltă în jurul căreia am înșirat o instalație banală de pom și căreia, în loc de steluță, i-am pus o căciulă de Obelix. Are cineva o ciudățenie mai mare pe post de brad? O prietenă mi-a spus că bradul meu de Crăciun este futurist și ecologic, lucru care m-a amuzat și măgulit deopotrivă. Mie îmi place și mă declar mulțumită de faptul că îmi sclipesc luminițe în casă. Prefer să cumpăr cadouri cu banii pe care i-aș fi dat pe un brad. Mă voi bucura la fel de mult de Crăciun și de tot ceea ce înseamnă sărbători de iarnă, mai ales că mari pregătiri nu fac.

Am dat ieri pe facebook detalii.

Pregătiri pentru Crăciun în casa noastră:
-soțul este la serviciu, se întoarce la 11 noaptea
-copilul doarme, căci a muncit toată săptămâna, iar azi-noapte a jucat LOL
-Bruno doarme și el, obosit după ce a fărâmat o felie de pâine uscată în dormitorul unde ieri măturasem
-eu merg să fac un duș, apoi ies până la magazin, că am o listă importantă cu diverse absolut necesare (zahăr, saci menajeri, hârtie igienică, șervețele bucătărie, detergent pernuțe, vopsea de păr, așternut pentru hamster, hrană umedă pentru câine)
-cu puțin noroc, poate vom băga mâine o tură aspiratorul prin casă și vom face o salată de boeuf; dacă nu, e bună și friptura
-singurul lucru care îmi va lipsi cu adevărat e o grasă de Cotnari și câțiva prieteni cu care să o povestesc.
Spor la treabă, gospodini și gospodine! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.