Statul scoțian îmi finanțează două treimi din costul studiilor.
La Edinburgh, am întrebat șoferul unui autobuz dacă ajunge în locul x. Nu ajunge, dar mă lasă undeva în apropiere. La jumătatea drumului s-a schimbat tura și a venit un alt șofer. Primul nu a plecat acasă până nu i-a spus colegului să mă lase unde am nevoie.
Aseara am cumpărat o pâine. Acasă am observat că era expirată. Managerul magazinului și-a cerut mii de scuze, l-a rugat pe Mihai să aleagă altă pâine, a verificat el însuși data de expirare și nu ne-a permis să plătim, ci ne-a dat-o gratuit.
Pot povesti până mâine despre tot felul de mici întâmplări care fac diferența între noi și ei.
Cum puteți să mai răbdați? Cum puteți să mai stați în România, când mămicile sunt puse la zid pentru că nu vor să dea bani de cadouri sau să cumpere chestii prin clase, iar un ministru consideră că infractorii nu trebuie duși în cătușe la spital (ca să amintesc doar întâmplările zilei de azi, 4 martie 2020)? Cum?

Postarea asta am scris-o într-un moment în care am simțit că mă sufoc de furie după ce am citit declarația acelui ministru referitoare la un infractor adus în cătușe la spital.

Cândva mi se părea normal să mă enervez dacă vreo casieră la magazin nu se mișca destul de repede. Acum, nu știu prin ce metamorfoză, am ajuns să stau de vorbă cu ele, să zâmbesc când le văd povestind cu cei din fața mea… Aici oamenii nu se grăbesc, nu se înghesuie, nu se ceartă, nu strigă, nu claxonează…

În ultima vreme (înainte de a pleca în Scoția) mă certam cu vecinii din cartier din cauză că îi enerva Bruno că se pișa pe stâlpii de iluminat. Probabil se temeau să nu se ofilească. 😀 Aici, când Bruno s-a pișat pe gardul unui vecin, Mihai și-a cerut scuze și omul a zis: pentru ce te scuzi? asta e plăcerea lui cea mai mare, să marcheze teritoriul. Lasă câinele să fie câine!

M-am decis să povestesc lumii despre micile întâmplări care fac diferența între noi și ei. Nu sunt influencer, știu că nu pot schimba lumea, însă dacă voi reuși prin aceste povestioare să schimb ideile unui singur om, eu mă voi declara supermulțumită. Ieri, pe facebook, am obținut cu postarea de mai sus doar 2 block-uri. Bun început, nu-i așa?

Așa arată un colț de stradă unde nu e construit nimic. Bathgate, Scotland.