Poate fi dificil sa stii ce fel de tampoane sa folosesti atunci cand ai inceput sa menstruezi. Exista tampoane de zi de marimi diferite pentru ca tu sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine. Alegerea tamponului se face in functie de fluxul menstruatiei. Poti alege o dimensiune mai mare daca sangerezi mult sau una mai mica daca sangerezi mai putin. Poti utiliza tampoane interne de dimensiuni mai mari la inceputul perioadei cand exista scurgeri mari si unele de dimensiune mai mica atunci cand perioada este aproape de final.

Pentru o protectie fiabila pe durata noptii poti folosi tampoane de noapte. Acestea sunt mai goase si au un grad de absobtie mai mare. Poti introduce un tampon de noapte inainte de a merge la culcare, pe care il poti schimba abia in momentul in care te trezesti, avand un somn linistit, fara griji.

Avantajul tampoanelor este ca le poti folosi atunci cand mergi la piscina sau la mare. Nu trebuie sa schimbi tamponul dupa fiecare baie. Este recomandat insa sa-l schimbi atunci cand consideri ca nu vei mai intra in apa. Tampoanele sunt la fel de eficiente atunci cand te antrenezi la sala. Acestea nu se vad, sunt comode si nu exista riscul de a-si modifica pozitia.

Avantajele folosirii tampoanelor

Tampoanele sunt ideale pentru orice tip de activitate sau antrenament. Acestea sunt fixate bine in interior, nu se vad, sunt usor de aplicat si de indepartat si nu creeaza disconfort in timpul purtarii. La fel ca absorbantele, tampoanele sunt disponibile in diferite dimensiuni pentru a se plia pe nevoile fiecarei femei.

Tampoanele ofera mai multa libertate de miscare. In plus, tampoanele ofera beneficiul unei protectii invizibile si pot fi purtate cu orice tinuta – pantaloni scurti, fuste si chiar costum de baie.

Tamponul este confectionat din bumbac, are un varf ingust si este prevazut cu un snur la unul din capete. Rolul acestuia este de a absorbi lichidul eliminat. Daca te hotarasti sa folosesti tampoane pentru prima data, poti incepe cu o dimensiune mai mica pana cand te obisnuiesti si te poti simti confortabil cu un tampon mai mare. Daca tamponul este introdus corect, nu ar trebui sa ii simti prezenta.

Nu este permis sa inserezi mai mult de un tampon simultan! In cazul in care ai uitat ca aveai deja un tampon inserat si-l introduci si pe cel de-al doilea, trebuie sa indepartezi ambele tampoane cat mai repede posibil.

Desi tampoanele garanteaza protectie pana la opt ore, acestea trebuie schimbate in functie de cat de mult sangerezi. Prin urmare, poate fi necesar sa le schimbi mai des la inceputul perioadei menstruale. Nu este necesar sa schimbi tamponul de fiecare data cand mergi la toaleta.

Atunci cand doresti sa elimini tamponul, trebuie doar sa tragi usor de snur. In cazul in care simti ca acesta iese greu, inseamna ca nu a absorbit o cantitate suficienta de lichid pentru a se lubrifia.

Cand vine vorba de alegerea tampoanelor sau absorbantelor, trebuie sa optezi pentru ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Daca esti in cautare de discretie, libertate de miscare si stres minim, tampoanele sunt cea mai buna alegere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.