Venirea pe lume a unui copil este asteptata si pregatita cu mare grija. Cu totii stim cat de firav poate fi un bebelus si cata atentie trebuie sa ii acordam. Mamele sunt foarte nerabdatoare sa cumpere haine cat mai colorate, jucarii de tot tipul, insa cel mai important pentru copil este locul in care petrece el cel mai mult timp.

Fie ca il lasi sa doarma in camera lui, fie ca ramane cu tine in camera, tot trebuie sa ii oferi un patut. Si pentru ca odihna lui sa fie una de calitate, este esential sa ai in vedere toate detaliile ce le implica acesta.

De multe ori, este foarte simplu sa te lasi acaparat de forme mai deosebite, nuante mai dragute sau aspecte nemaivazute pana atunci. Problema este ca acest lucru nu are atat de mare importanta pentru un copilas, el are nevoie de confort cel mai mult.

Pentru a-i asigura linistea si somnul corespunzator, ia in considerare caracteristicile ce privesc natura si calitatea unui patut bebe. Indiferent de optiunile artistice ce vrei sa le acorzi decorului, principala ta preocupare trebuie sa o arati fata de starea lui de bine.

Patuturile clasice din lemn

In primul rand, se cuvine sa iei in considerare materialul, sa alegi un lemn de esenta tare. Stim cat de mult timp va petrece micutul in pat, iar prezenta continua si a jucariilor, plus energia acestuia ar putea degrada foarte usor patul daca ar fi de o calitate inferioara.

Spatiul dintre gratii este necesar sa respecte anumite norme de siguranta. Este evident ca bebelusul tau nu va avea stare doar sa doarma, se va misca foarte mult, iar o distanta necorespunzatoare intre gratii ii poate provoca accidentari foarte neplacute.

Daca se acorda suficienta atentie micilor detalii, patutul de lemn este foarte recomandat, chiar este recunoscut de numeroase studii ca asigurand cel mai mare grad de siguranta si confort.

Patuturile pliante

Paturile pliabile prezinta atributiile cele mai potrivite pentru familiile care au un spatiu mai redus in locuinta sau pentru cei care au obiceiul de a calatori mai des. Este, de asemenea, si o varianta mai putin costisitoare comparativ cu patuturile din lemmn.

Cand il achizitionezi, trebuie sa verifici foarte bine stabilitatea lui. Datorita faptului ca este dintr-un material mult mai mobil, poate prezenta mici riscuri. Ideal este sa ii faci mici incercari privind rezistenta sa sau sa  te documentezi cat mai precis legat de calitatea ce o are materialul din care este confectionat.

Patutul transformabil

Este tipul de patut cel mai indicat pentru parintii care dispun de un buget mai consistent. Caracteristicile principale variaza in functie de natura si materialul din care este confectionat. Principalul sau avantaj, atat pentru parinti cat si pentru copii este ca permite de foarte multe multe ori depozitarea unor lucruri ce trebuie sa fie la indemana. Totodata, se poate transforma in functie de nevoile pe care le ai in acea zi.

Patuturile in diverse forme

De regula, cele mai multe se gasesc in forme de masinute, trenulete sau inspirate dupa anumite modele.

Siguranta poate fi garantata, bineinteles, daca iei in considerare toate detaliile. Modul in care sunt expuse colturile la extremitati, existenta marginilor la un nivel adecvat incat sa nu existe vreun risc de accidentare in somn sau alte asemenea.

Pe langa stralucirea pe care o aduce decorului, astfel de patuturi atrag si copiii mult mai mult.

Magazinul online babytrend.ro prezinta numeroase modele de patuturi pentru copii care asigura confortul si siguranta celui mic, dar cel mai important, sunt formate din materiale de calitate cu scopul de a preveni orice risc.