Cornulețe fragede umplute cu rahat – rețeta

Căutam de foarte mult timp o rețetă pentru cornulețe fragede umplute cu rahat, iar astăzi, din pură întâmplare, discutând cu o vecină, am primit cea mai tare rețetă inventată vreodată. Am făcut și mici greșeli, pe care le voi corecta în dățile viitoare când voi mai prepara așa ceva, însa per total mi-au ieșit cele mai gustoase și mai fragede cornulețe umplute cu rahat. Cornulețe fragede umplute cu rahat – rețeta.

Notez pe blog rețeta nu atât pentru a le fi altora de folos, cât pentru a nu merge la vecina să întreb de câte ori îmi va fi poftă de ceva dulce. Surprinzător chiar și pentru mine, pentru a face cornulețe fragede umplute cu rahat nu am avut nevoie de mai mult de o jumătate de oră de muncă efectivă.

espressocafe.ro

 

Rețeta de cornulețe fragede umplute cu rahat

1/2 kg făină

250 g margarină pentru prăjituri

3 linguri cu vârf de smântână

4 gălbenușuri de ou

un plic de drojdie uscată

1 plic zahăr vanilat

250 g rahat

o jumătate de pahar lapte

1 lingură zahăr

1 vârf de cuțit sare

zahăr pudră

Cum se fac cornulețele fragede umplute cu rahat – rețeta

Am început prin a pregăti o maia din plicul de drojdie uscată, o lingură de zahăr și laptele pe care îl încălzisem puțin. Cât timp acest amestec a crescut, eu am amestecat făina cu margarina până când a rezultat un amestec nisipos. Am pus apoi peste el maiaua și toate celelalte ingrediente, cu excepția rahatului și a zahărului pudră. Le-am amestecat bine și am lăsat aluatul să crească vreme de o jumătate de oră, acoperit cu un prosop curat.

Cornulețe fragede umplute cu rahat

Am pornit cuptorul și i-am închis ușa, să fie cald. Separat am pus în tava de aragaz hârtie de copt, să o am pregătită. După ce a trecut jumătatea de oră, am împărțit aluatul în două părți. Una a rămas în castron, iar pe cealaltă am întins-o cu făcălețul. Aici am greșit și am lăsat foaia prea groasă, de o jumătate de centimetru. Când întindeți foaia, aveți grijă să fie cât mai subțire, căci cornulețele mai cresc și la copt.

Cornulețe fragede umplute cu rahat

Când tava s-a umplut, am băgat-o la cuptor

Am pus deasupra foii o farfurie de mărime medie și am tăiat cu un cuțit în jurul ei, pentru ca foaia rămasă să fie perfect rotundă. Am împărțit foaia în opt părți egale tot cu ajutorul cuțitului. Pe fiecare triunghi am pus câte un pătrățel de rahat. Am răsucit cornulețul de la baza triunghiului către varf. Când tava s-a umplut, am băgat-o la cuptor, cu foc mic, pentru vreo 10 minute. Surplusul de aluat l-am amestecat în partea rămasă neîntinsa și l-am refolosit repetând operațiunea.

Cornulețele sunt coapte când talpa lor este bine rumenită. Le-am scos într-un castron și le-am pudrat bine cu zahăr pudră.

Poze cu rezultatul final nu am făcut din două motive: 1. cornulețele erau cornuri în toată regula din cauză că am lăsat foaia prea groasă; 2. s-au mâncat imediat pentru că erau foarte gustoase și foarte fragede.

Cornulețe fragede umplute cu rahat – rețeta poate fi folosită și pentru cornulețe umplute cu gem, marmeladă etc.

One thought on “Cornulețe fragede umplute cu rahat – rețeta”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.