A fost o perioada in viata mea cand, nesilita de nimeni si de nimic, am renuntat aproape total la carne. Pur si simplu nu imi mai era pofta de fripturi, de carnati, de gratare sau chiar de mezeluri. Prietenii ma intrebau daca am devenit vegetariana si se amuzam pe aceasta tema, cu toate ca eu nu vad nimic de ras in faptul ca un om alege sa renunte la un anumit aliment, la un anumit stil de viata, la ceva care nu i se mai potriveste. Pana la urma mi-am dat seama ca nu as putea sta o viata fara carne, ca nu as putea deveni vreodata vegetariana.
Acum a aparut conceptul de raw vegan si multi l-au imbratisat cu bucurie si convingere. Nu e nimic de ras ori de judecat in asta. Fiecare om e liber sa aleaga ceea ce crede ca i se potriveste. Pana la urma, pot paria ca multi dintre cei care fac pe istetii nu au mancat in viata lor mancare vegetariana si din acest motiv nu ii stiu gustul, nu isi dau seama ca organismul uman are uneori nevoie sa ia pauza de la alimente grele. Cum sa fiu ipocrita si sa spun vreodata ca mancarea de spanac nu e buna fara carne? Sau cum sa refuz la inceputul primaverii ori in miez de vara o salata racoroasa? Nu stiu daca as putea deveni raw vegan, insa vegetariana chiar sunt din cand in cand.
Pentru cei care vor sa incerce mancarea raw vegan ori care deja mananca numai asa ceva, am o veste buna. In Bucuresti exista un bistro cochet de unde se poate comanda mancare vegetariana la preturi foarte bune. De exemplu, mie mi-au facut cu ochiul niste paste care pot fi mancate acasa, la birou sau chiar in masina, in drum spre mare: Tagliatelle din grâu spelta cu spanac şi capere – vegan. Pastele arata foarte apetisant, dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, iar tagliatellele se numara printre pastele mle preferate. La fel si spanacul. Pe langa aceste doua ingrediente, produsul mai contine capere, chimen, sare de himalaya, piper.
De asemenea, nu as ezita sa imi comand ceva dulce, macar pentru a-mi satisface curiozitatea. Am descoperit pe site-ul http://www.bistrorawvegan.com/ o amandina care arata exact ca acelea din cofetarii, pline de unt si oua, numai ca este raw. Sunt tare curioasa sa aflu ce gust are, caci la aspect nu observ mari diferente. Aceasta amandina raw contine caju, unt de cacao, cacao naturală, migdale, miere bio nefiltrată. Prajitura amandina se numara dintotdeauna printre deserturile mele preferate si, pentru ca sunt un om curios, chiar as vrea sa testez o prajitura de tip raw, caci niciodata nu putem spune ca un anumit soi de mancare ne place sau nu, daca nu il gustam, nu-i asa?
Voi stiati ca puteti comanda mancare vegetariana de la acest bistro din Bucuresti? Chiar nefiind vegetarieni ori vegani, ati avea curiozitatea de a gusta din preparatele raw vegane pentru a afla ce gusturi au? Aveti prieteni, cunostinte, colegi, rude care au ales acest stil de viata?
BISTRO RAW VEGAN – STRADA THEODOR AMAN PICTOR NR. 19, SECTOR 1, BUCUREȘTI
Info comenzi (0726) 605 501
Program Comenzi
LUNI – VINERI 10:00 – 18:00
SÂMBĂTĂ 10:30 – 15:00