Toata lumea stie deja ca se pot cumpara cititoare de coduri de bare de pe site-ul IDMag, la preturi foarte bune si intr-un timp relativ scurt. Poate ca voi insista putin mai tarziu si pe aceasta idee, numai ca intai as vrea sa imi descarc pe blog starile prin care trec atunci cand ma gandesc la cititoarele de coduri de bare. Ei bine, oameni buni, la magazinul unde imi fac de obicei cumparaturile de zi cu zi a aparut, de vreo luna, o noua vanzatoare, o doamna care, in alte conditii, probabil mi-ar fi putut fi chiar simpatica. Vorbeste mult, e atenta la clienti, insa… Insa nu se descurca absolut deloc cand vine vorba despre cititoare de coduri de bare, iar asta face de fiecare data ca orice client sa isi piarda la casa minute bune in plus fata de cum ar fi normal.

Ma intreb si va intreb: oare la angajare, marile lanturi de magazine nu ii pregatesc pe vanzatori? nu ii testeaza sa vada daca sunt sau nu capabili sa scaneze un cod de bare, fie el si de pe pachetele de tigari? chiar nu observa nimeni ca la o anumita vanzatoare cozile sunt mereu mult prea mari si pierderile de timp ale clientilor la fel? de ce nu se iau masuri in aceasta privinta? Apeland la un nevinovat joc de cuvinte, as spune ca vanzatoarele sunt si ele impartite in doua categorii: cititoare de coduri de bare care se pricep sa foloseasca un aparat ce a fost conceput in asa fel incat sa nu dea batai de cap nimanui, si vanzatoare care, oricat de mult s-ar stradui, nu vor reusi probabil niciodata sa devina cu adevarat profesioniste, sa se miste repede si sa stie sa utilizeze un cititor cod bare.

Cei care sunt buni la matematica ar putea chiar sa se distreze facand un calcul mic: daca o vanzatoare nepriceputa incearca sa scaneze codul de bare al unui produs de cateva ori, iar fiecare client in parte are, in medie, cate cinci – zece produse, cam cat timp iroseste vanzatoare in fiecare zi? Poate ca unii, mai toleranti sau mai carcotasi, mi-ar putea spune ca nu e bun cititorul de coduri de bare, insa eu voi replica imediat ca am vazut alte vanzatoare folosind cu o viteza incredibila acelasi cititor coduri bare, deci ipoteza cu cititorul de bare defect cade. Ramane doar o vanzatoare incompetenta, care are la dispozitie un aparat mai destept decat ea si care nu reuseste sa apese un buton in asa fel incat aparatul sa isi poata face imediat treaba pentru care a fost conceput.

Sa luam, de exemplu, un Cititor coduri de bare Honeywell VOYAGER 1400G 2D BLACK USB KIT TYPE-A USB CABLE (1.5M), folosit in distributie si retail. Daca intru pe site-ul sau pe pagina de facebook a celor de la IDMag, aflu imediat ca poate face scanare de cea mai inalta performanta pentru toate codurile de bare 1D, inclusiv cele deteriorate sau slab imprimate, asa cum sunt uneori la produsele al caror ambalaj e umed sau sifonat. Asadar, aceste cititoare coduri de bare sunt performante si potrivite pentru orice situatie. Si atunci, de ce doamna despre care va spun nu reuseste sa imi scaneze nici macar tigarile decat dupa n incercari?

Intorcandu-ma la IDMag, vreau sa va spun ca acolo puteti gasi absolut orice tip de cititor coduri de bare, indiferent pentru ce anume v-ar putea trebui. De exemplu, sotul meu lucreaza la serviciu cu un Cititor coduri de bare Datalogic GRYPHON D4430 2D WH IMGR USB RS232 KBW WE M-I/F care poate fi folosit atat in modul stand, cat si in handheld, si asta datorita scannerului care poate schimba in mod automat modurile. Cu alte cuvinte, toate aceste cititoare de coduri de bare isi fac singure treaba, singura interventie a omului fiind faptul ca apasa un buton. Cat de greu poate fi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.