Skip to main content

Citate favorite – Sufletul

Pentru jocul Citate favorite am ales un mic fragment din cartea Ceai în Sahara, scrisă de Paul Bowles.

“În noaptea aceea se trezi suspinând. Ființa lui era o fântână adâncă, nesfârșită, iar el se ridica din străfund cu un sentiment de infinită tristețe și de liniște, dar fără amintirea vreunui vis în afară de vocea fără chip care îi șoptise: <<Sufletul este partea cea mai obosită a trupului>>.

Pentru a afla mai multe despre cartea Ceai în Sahara, dați clic pe linkul care îi poartă numele.

Pentru a participa la joc, este suficient să alegeți un citat favorit și să îl postați pe propriul blog, apoi să înscrieți linkul în tabelul de pe blogul Zinei (clic pe primul link).

4 thoughts to “Citate favorite – Sufletul”

  1. Interesant… Am văzut filmul și n-am știut că este ecranizarea unei cărți. Mie mi-a plăcut. Am să citesc și cartea și poate am să revăd filmul, ca să fac o comparație.

  2. Am tot macinat ideea in gand… 🙂 Cand sufletul oboseste trupul se sfarseste – nu asta-i ideea macinata. :).
    Ideea “sufletul este partea cea mai obosita a trupului” contrazice ideea de “trup si suflet”, cand ar fi “sufletul e cea mai obosita parte din om”. Si macin in continuare. 🙂 Si-mi place.
    Cu aceasta, am deja doua carti pe lista – banuiesc ca le voi gasi si la biblioteca. O sa caut filmul, deocamdata – am vazut (acum cateva minute) “trailer-ul” si sunt tentante imaginile deşertului si beduinii.
    🙁 Din ce ai scris despre carte ma gandesc ca din film au facut doar o poveste de dragoste – sau ceva de genul – ceea ce ar fi dezamagitor pentru mine, dar ma voi consola cu imaginile pustiului. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.