Skip to main content

Citate favorite (3) – Minciună și adevăr

Tare mă bucură gândul că, participând la jocul Citate favorite, reușesc să mă disciplinez puțin și să îmi formez un obicei din a selecta citatele care îmi plac din cărțile pe care le citesc. Pentru astăzi am ales câteva cuvinte (tot) din cartea Umbra muntelui. Având peste 800 de pagini, e firesc să pot găsi cu ușurință multe vorbe demne de a fi scoase la lumină pe blog. Minciună și adevăr într-un citat favorit:

“Jurnaliștii, avocații, politicienii sunt oameni constrânși prin natura profesiilor să nu spună tot adevărul. Dacă ar vorbi absolut sincer despre toate secretele pe care le cunosc, lumea noastră s-ar nărui într-o lună. Zi după zi, pahar după pahar, emisiune după emisiune, minciunile sunt cele care ne țin în viață, nu adevărul!” – Umbra muntelui, de Gregory David Roberts

Voi ce părere aveți? Este adevărat ce spune Didier, stilatul și spiritualul gangster francez care își duce traiul în sudul Bombay-ului, printre alți infractori?

10 thoughts to “Citate favorite (3) – Minciună și adevăr”

  1. Eu una cred ca mai bine s-ar narui lumea si apoi s-ar reface din propria cenusa, decat sa tot aud balivernele politicienilor mincinosi si hoti!
    Dar desigur asta nu se poate … 🙁

  2. E adevarat, cum nu… 🙂 Doar ca, poate, ar fi mai bine ca lumea sa se naruie si apoi sa avem parte de una in care adevarul sa nu trebuiasca ascuns. Un ideal care niciodata nu va fi atins. Dar! Sa nu spunem niciodata niciodata! 🙂

  3. Poate ca un moment de zero ar trebui sa existe. E ca si cum totul ar deveni brusc transparent si nimeni nu si-ar mai putea permite sa faca nimic rau. Pur si simplu pentru ca nimeni nu ar mai putea face lucrurile pe ascuns.
    Dar asta este evident o utopie. Ar fi o tragedie, dar doar pentru cei care mint precum respira…

    O saptamana frumoasa Vienela!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.