Ce să faci când te plictisești

Mi se întâmplă foarte des să aud oameni care se plâng că nu au ce face. Mie nu mi s-a întâmplat în această viață să mă plictisesc. Am mereu senzația că primim prea puțin timp în care să învățăm, să iubim, să trăim. Nu am timp să mă plictisesc. Dar asta nu înseamnă că nu le pot fi de folos altora. Iată ce să faci când te plictisești.

Inițial mă gândisem să îți spun ce să faci când te plictisești în casă, dar apoi mi-am dat seama că soluția e valabilă și pentru când te plictisești afară cu prietenii, în carantină, când plouă, când ninge, vara, iarna și așa mai departe. Ai nevoie de numai trei obiecte: o tablă magnetică (poate fi ușa de la frigider, de exemplu) și doi magneți de frigider reprezentând soarele și luna.

Pregătește o cafea, un ceai, lăpticul sau ce îți place ție să bei. Stai comod pe scaunul din bucătărie și privește spre cei doi magneți. Aruncă-ți o privire pe geam. Nu-i așa că magneții nu sunt în poziția potrivită?

Soarele abia a răsărit. Pune-l deasupra lunii, cu fruntea spre zarea albastră.

Ce să faci când te plictisești

Încă ești acasă, plictisit/ă? A apus soarele și a răsărit luna? Schimbă imediat poziția magneților. Pune luna sus și trimite soarele la culcare.

Ce să faci când te plictisești

Dacă tot nu ți-a trecut plictiseala, mâine trezește-te mai devreme, să ai timp suficient. Ia un marker și desenează ceasul pe frigider. Mută la fiecare oră magneții de frigider, în așa fel încât să stea în poziția potrivită. Nu-i așa că nu te mai plictisești?

Dacă, prin cine știe ce minune, nu ți-a trecut plictiseala, fă-ți un blog unde să poți râde în hohote de cei care se plictisesc. În caz că încă mai ai timp de pierdut, scrie un articol cu sfaturi: Ce să faci când te plictisești.

3 thoughts on “Ce să faci când te plictisești”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.