Mi-a plăcut mereu să cred că sunt un om bun și blând și chiar am încercat permanent să mă comport ca atare, numai că ieri m-au lăsat nervii și-am simțit că explodez dacă nu acționez. Pentru nu mai știu a câta oară, o doamnă de la scara vecină mi-a urlat pe stradă că trebuie să îmi plimb câinele prin altă parte, că din cauza lui e strada plină de căcați, desi eu am mereu pungi la mine (sunt negre, au lăbuțe albe desenate pe o parte și se găsesc de vânzare la kaufland) și adun până la ultimul fir.

Într-un fel o înțeleg. Strada noastră chiar este plină de rahați de câine, însă cu un minim de deranj ar fi putut ușor observa că sunt una dintre puținele persoane care curăță în urma câinelui. I-a fost mai ușor să îmi strige tot felul de vorbe, să îmi provoace o stare de disconfort psihic. M-am abținut cât am putut să nu îi dau răspunsuri pe măsură și m-am întors în casă tremurând din cap și până în picioare de nervi. Este inadmisibil să merg cu fanfara pe stradă, să mi se strige lucruri neadevărate, să fiu pusă în pericol.

Imaginați-vă că într-o zi strigă după mine când strada e aglomerată și că oamenii chiar îi cred vorbele. Nu cumva există riscul ca unul să își iasă din pepeni și să îmi facă rău? Gândind la toate astea și văzând că nu se poate comunica deloc cu doamna respectivă, căci nu vrea să asculte ce am de spus și ridică tonul ori de câte ori încerc să îi explic că se înșeală, am decis să apelez la autorități, căci e dreptul meu să îmi plimb câinele (vaccinat, deparazitat, microcipat, sănătos, în lesă, regulamentar) pe orice stradă doresc.

Am depus o plângere la poliție și mă aștept ca în zilele următoare doamnei să i se pună în vedere să mă lase în pace, să nu mă mai acuze de lucruri neadevărate și să nu mai strige cuvinte urâte despre mine, punându-mă astfel în pericol. Vă voi ține la curent cu următoarele evenimente. Sper să nu mai am a vă spune decât că poliția română și-a făcut datoria și a apărat un cetățean nevinovat. Sper!

Mă apucă un râs nervos când mă gândesc că sunt blogger, că scriu mereu pe blog despre faptul că proprietarii de câini ar trebui să adune fecalele patrupedelor personale, ba chiar am făcut în aprilie 2017 un filmuleț în care arăt că nu durează mai mult de 20 de secunde această operațiune. Ce ironie! Tocmai de mine, militant pentru străzi curate, să se lege oamenii că nu adun rahatul câinelui!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.