M-am trezit ca în orice zi, fără alte planuri în afară de a scrie ceva pe blog, a plimba câinele, a bea cafea și a mânca dulciuri. Toate celelalte treburi vin când vor; de obicei neanunțate. La fel și cea din data de 4 octombrie 2016. Interfonul care sună înainte de ora 9 îl anunță pe distribuitorul de pliante, pe sora mea, pe soacra mea sau pe Nicu, vărul meu. Azi s-au bulucit toți (cu excepția surorii mele). Cu primii doi a fost ușor, însă cu ultimul treburile au luat o întorsătură neașteptată. Din senin, Mihai m-a întrebat dacă vreau să curățăm peretele de care m-am plâns ieri că nu mai era prea curat. Am răspuns cu un Da timid, somnoros, fără să îmi dau seama ce implică asta.

În câteva minute aveam la ușă saci de glet, adezivi, amorsă și un colțar pentru pervaz. Încă mai trăiam în bula-mi roz, fericită că soțul îmi face mereu pe plac și îmi îndeplinește dorințele imediat ce le exprim. Concentrată pe online, am realitat prea târziu că praful se ridicase până la tavan, că în jurul meu totul se albise, că abia mai respiram. Da, cam așa suntem noi.

Ne-am apucat de treabă fără nici o pregătire, fără nici un plan, fără măcar să acoperim mobila cu ceva (ne va omorî Ionuț când va vedea cum i s-a albit calculatorul în care a investit o mică avere!). Din mers am extins și planul, așa că la momentul când scriu aceste rânduri “zugravul” nostru deja curăță tavanul. Vom face toată sufrageria, căci nu se cade să umblăm cu jumătăți de măsură.

Tare mă tem că simpla mea remarcă de ieri în legătură cu peretele urât se va transforma într-o caracatiță care ne va strânge puțin cam tare, căci Mihai deja visează să punem și gresia cumpărată în primăvară, dacă tot dăm casa peste cap. Asta ar însemna să scoatem parchetul, să aruncăm molozul despre care știm că se află sub parchet, să turnăm șapă, să umblăm prăfuiți vreme îndelungată. Nu vreau să socotesc acum banii necesari unei asemenea lucrări. Mi-e groază și, în același timp, mi-e bine știind că vom schimba aspectul casei.

Și când mă gândesc ce frumos începuse ziua de astăzi…

2 thoughts on “Ce frumos începuse ziua de astăzi…”
  1. […] Nu-i cel mai romantic loc din lume, ba chiar din contră, aș spune, însă bucuria de a-l face numai al meu mi-a adus lumină pe chip. Africa. Voi aduce Africa deasupra și împrejurul meu. Voi lăsa dunele de nisip să își schimbe formele și culorile sub ochii mei mirați. Voi lăsa oamenii să îmi zâmbească alb pe mult negru. Voi întinde mărgele colorate peste acest loc înfiorător de frumos și de chinuit. Am găsit și poza care să mă inspire în pictarea pereților. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.