Testul a durat aproape o oră. Amândoi l-au trecut cu succes, spre marea noastră fericire. E drept, le-am oferit condițiile perfecte: întâi i-am scos la plimbare prin vântul adus de furtuna Ciara, a treia pe anul acesta. Fiecare furtună primește un nume. Se începe în ordine alfabetică. Pentru 2019-2020 au fost Atiyah, Brendan, Ciara (Ciara a adus in Scoția vânturi de până la 100 km/h). Dacă mai vin vânturi puternice peste noi, următoarele furtuni vor fi: Dennis, Ellen, Francis, Gerda, Hugh… Nu le scriu pe toate, până la W, căci sper să nu ne lovească atât de multe. Așadar, am scos câinii la plimbare, la joacă și la alergat, apoi i-am hrănit pe săturate.

petmart.ro

Obosiți și cu burțile pline, probabil au dormit cât timp noi am fost plecați. Bazați pe faptul că în casă nu se mișcase un pai, aseară am plecat iar, lăsând câinii vreme de trei ore singuri. La întoarcere, am avut impresia că ne-a lovit nu Dennis, următoarea furtună, ci vreun uragan. Toată casa era întoarsă pe dos. Bidoane de apă sparte în paturi și pe canapea, șoșete roase, papuci făcuți fărâmițe, hârtie igienică întinsă din cameră în cameră, haine împrăștiate pe jos.

-Onix, ai înnebunit? Ce ai făcut aici? am întrebat pe un ton șoptit, căci uimirea aproape îmi tăiase respirația.

-Nu, e imposibil ca un cățel de patru luni să răstoarne casa cu susul în jos. Probabil a contribuit și Bruno, și-a dat sora mea cu părerea.

-Pentru Bruno bag mâna în foc, a fost replica mea. E un câine prea cuminte și prea bine educat. Nu arunca pe el măgăria asta!

-Ești naivă! Cum să crezi că micuța asta, în doar trei ore, a putut face singură așa ceva?

Discuția a mai continuat o vreme, fără o concluzie clară. Eu și Mihai suntem convinși că a fost opera lui Onix (Bruno făcea chiar mai multe când avea patru luni; a ros inclusiv parchetul din sufragerie, făcând găuri în el), pe când sora și cumnatul meu au impresia că și-a adus și Bruno partea lui de contribuție. Faptul este consumat, pagubele minore, distracția maximă. Totuși, rămâne o întrebare: câte teste trebuie să treacă un câine pentru a putea fi lăsat singur în casă, nesupravegheat? 😀

PS: Postarea este doar pentru distracție și aducere aminte. Nimeni nu s-a supărat pe căței pentru deranjul de aseară. Amândoi sunt în siguranță, iubiți și răsfățați în continuare.

Mielușeii noștri: