Dupa indelungi discutii care au durat in jur de trei minute, ne-am pus de acord asupra meniului de weekend. Sarmale! Tocmai atunci a sunat si cumnatul, sa ne intrebe de sanatate. Din vorba in vorba i-am spus ca vom gati sarmale. Coincidenta. La fel si in casa lor. Patru oameni intr-un Matiz albastru se indreptau catre piata centrala pentru a cumpara varza murata. Cumnatul, soferul profesionist cu experienta, a strecurat masina pe stradute laturalnice si ne-a condus in doar cateva minute acolo unde aveam treaba.

La intoarcere, in miros de gogosi calde si varza murata, ne-a povestit ca vor sa isi schimbe autoturismul, sa cumpere un Opel (nu ma intrebati ce model, ca am uitat deja) si chiar s-a oferit sa ne vanda noua Matizul cu 2500 de lei. Stiind ca Mihai nu a mai condus de zece ani, a plusat promitand ca ii va da cateva lectii auto pentru improspatarea memoriei si ca ne va ajuta cand vom dori sa inlocuim anumite piese auto.

Noi am ras putin cam stramb si am recunoscut ca nu e rea ideea. Stim bine cat este de utila o masina la casa omului si chiar daca nu am fi stiut, faptul ca ieri ne-am intors cu plasele pline de la piata in mai putin de o ora (intrand in zona tarabelor si in trei magazine), fara sa transpiram si sa gafaim ca mosnegii, tot ne-ar fi convins.

Daca am avea masina, am putea pleca oricand am vrea, oriunde am vrea, lunad cainele cu noi fara teama ca ne-ar certa cineva ca lasa fire de par pe bancheta, ca lasa bale pe geam, ca latra sau se foieste. Nu am mai cara plase grele sau ghiozdane incomode in spate, nu am mai depinde de altii. Ne-am putea face programul dupa bunul plac, ne-am putea opri oricand pentru a face poze, am indrazni sa ne indepartam mai mult de oras.

Cat este de utila o masina? Iata o intrebare pe care eu, personal, nu mi-am pus-o niciodata, caci am stiut dintotdeauna ca autoturismul ofera omului libertate. Desigur, mi-as dori un Hummer, insa in viata totul este dupa posibilitati. Nici chiar 2500 de lei nu sunt putini pentru noi, daca ne decidem sa cumparam Matizul albastru de la cumnat. In plus, vom avea nevoie de bani pentru carburant, pentru diverse piese auto ce vor trebui inlocuite de-a lungul timpului, de cine stie mai cate. Baiatul meu spune ca ar trebui sa nu ne grabim. Daca tot vrem sa cumparam o masina, macar sa alegem una mai solida, mai mare, mai buna. Subiectul ramane deschis.

Piese auto se gasesc AICI. Transportul e gratuit. In acest moment nu dispunem de bani pentru a cumpara o masina, dar sigur ne vor fi de folos incurajarile voastre si experientele pe care le-ati avut cand ati cumparat un autoturism, cand ati schimbat piese auto, cand ati strabatut drumurile…

3 thoughts on “Cat este de utila o masina”
  1. Prin prisma experientei din ultimii 9 ani de cand ne-am mutat in afara orasului, pot spune ca fara masina as fi moarta!
    Toate drumurile duc spre oras si spre orasele din imprejurimi, iar transportul in comun ar insemna nu doar aglomeratie, ci si timp pierdut

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.