Cărți, cărți și iar cărți. Nu îmi pot imagina viața fără cărți. Nici nu vreau să îmi imaginez o asemenea viață. Ar fi tristă, pustie, goală, dureros de liniară. Mi-ar fi plăcut să pot scrie cărți. Îmi dau seama că nu sunt capabilă de așa ceva, motiv pentru care le cumpăr pe ale altora, mă scufund cu toată ființa mea în ele și ies de acolo un om nou, mai bogat, mai informat, mai fericit.

Uneori, când am timp liber, le fotografiez în fel și chip, căci îmi place să le imortalizez și mai apoi să le arăt celor pe care îi cunosc, dar îmi sunt departe. Îmi place să le privesc, căci îmi dau întotdeauna o stare de bine. Îmi place în primul rând să le citesc. Motivele nu cred că mai trebuie să le amintesc.

De aseară mă bate un nou gând: să deschid pe facebook un nou grup, unul cu și despre cărți. Știu, mai sunt câteva sute/mii de asemenea grupuri. Nu va fi al meu mai cu moț. Dar va fi acolo pentru cei care doresc să se bucure de tot ceea ce cărțile aduc în viața omului. Nu am prea mult timp liber, ceea ce înseamnă că nu mă voi putea ocupa de grup așa cum mi-aș dori.

Voi putea doar, din când în când, să le arăt membrilor o parte din cărțile pe care le cumpăr, le împrumut de la bibliotecă sau le primesc în dar de la prieteni. Poate, din când în când, chiar îmi voi face timp pentru a scrie câteva cuvinte despre ele. Poate.

Oricum, vă țin la curent. Îmi trebuie un nume pentru respectivul grup și, desigur, timp să îl aranjez. Nu știu când se va întâmpla, însă promit că veți fi primii care vor afla.

Aproape că mi s-a terminat timpul liber pe care îl aveam rezervat la această oră, așa că închei articolul cu o poză făcută zilele trecute, când în Scoția a fost un soare orbitor, o zi atât de frumoasă încât mi-am băgat în ghiozdan câteva cărți și am ieșit în curte să le fotografiez.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.