Buna seara, prieten drag! Ce repede trec anii…

Buna sa iti fie seara, om frumos! Profita de fiecare clipa a vietii, caci anii repede zboara. Timpul nu asteapta pe nimeni. El isi continua drumul indiferent ce facem, indiferent daca traim din plin sau doar ne taram zilele de azi pe maine.

Bucura-te de ceea ce viata iti ofera, omule. Admira rasaritul si apusul soarelui, umple-ti sufletul de parfumul florilor, asculta ciripitul pasarilor, susurul izvoarelor, muzica inimii si rasul de copil. Toate te vor umple de bucurie si iti vor aminti cat este viata de frumoasa.

Poate ca nu toate zilele sunt reusite, insa in fiecare zi exista ceva frumos pentru care sa merite sa traiesti, sa te zbati, sa lupti si sa iubesti. Traieste intens si pastreaza in suflet numai ganduri bune. Lasa amaraciunea sa se topeasca in fata bunatatii tale.

O seară de vis și o noapte magică să aveți! Noapte bună, somn ușor!

bratari aur cruciulita

Fii mereu om si ajuta alti oameni. Asta iti va aduce bucurii de nepretuit. Joaca-te, indiferent de varsta pe care o ai. Jocul e parte din noi si ne ridica intotdeauna moralul, ne face sa traim ca niste copii, fara griji si fara suparari.

Am gasit o poezie foarte frumoasa pe care tin neaparat sa o fac cunoscuta, caci ne aminteste tuturor cat este viata de scurta, cat de repede trec anii… Sper sa iti placa.

Nu uita sa o trimiti pe facebook, sa o vada si prietenii tai si sa isi aminteasca faptul ca viata e scurta, anii trec repede si ca ar trebui sa traim frumos, sa traim intens, sa ne bucuram de fiecare clipa a vietii.

Ce repede trec anii, ce scurt e firul vietii,

Abia ne bucuram de zorii diminetii

Si vine inserarea, si noaptea se asterne

Si inc-o zi se duce, si timpul ni se cerne…

Ce repede trec anii, mai ieri eram copii,
Purtam in tolbe vise si-n suflet bucurii.
Apoi in tinerete, am intalnit iubirea
Și-am invatat in taina ce-nseamna fericirea.
Ce repede trec anii, azi paru-i inspicat
Și trupul ce odata zburda, e aplecat.
Durerea-l incovoaie, puterile il lasa
Și parca-ar vrea s-ajunga cat mai curand “acasa”.
Dar va veni o clipa cand tu, si eu, si ea,
Ne vom sfarsi umblarea, cu totii vom pleca.
Deci, fiti lumini in lume, fiti raza diminetii,
Caci repede trec anii si scurt e firul vietii.

 

Buna dimineata la cafeluta de dimineata!
Am cunoscut candva o doamna foarte in varsta, undeva aproape de 90 de ani. Suferea de Alzheimer, draga de ea. Nu isi putea aduce aminte ce a mancat cu trei minute inainte, dar se descurca de minune sa iti recite cu intonatie si patos poeziile pe care le invatase in copilaria ei.
De la aceasta minunata doamna, pe care am iubit-o foarte mult, am auzit o vorba pe care am retinut-o fara sa vreau, caci mi-a repetat-o de-a lungul timpului de nenumarate ori.
Imi povestea ca, pe vremea cand era ea copil, langa casa ei locuia o batrana. Copiii radeau de ea vazand-o cum se chinuie sa urce treptele. Se intorcea spre ei si le spunea: lasa ca te vad eu la varsta mea. Iar prietena mea radea mereu amintindu-si intamplarea si imi explica intotdeauna motivul pentru care se amuza:
Doamna respectiva, fiind deja foarte batrana, nu ar fi avut cum sa ii mai vada pe copii cand ar fi ajuns, la randul lor, batrani.
Buna seara, drag prieten! Uite asa de repede trec anii si din copii devenim batrani…
Buna seara, prieten drag! Ce repede trec anii...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.