Pana de curand nu stiam prea multe despre botoxul cosmetic, in afara de faptul ca mai toate vedetele il folosesc pentru a diminua ridurile si pentru a arata lumii o fata cat mai frumoasa. Mai stiam ca prin lume exista si persoane care au exagerat tot incercand sa arate bine (nu stiu daca au folosit botoxul cosmetic sau altceva) si care acum arata de-a dreptul hidos, greu de privit. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut faptul ca o injectie botox poate fi folosita si in scopuri terapeutice pentru diverse afectiuni, dar iata ca proverbul “omul cat traieste, invata” e mai actual ca oricand, cel putin pentru mine. Pentru ca mirarea sa fie si mai mare, va voi spune ca am aflat mai multe informatii despre botox de pe site-ul clinicii stomatologice Trident, in timp ce butonam telefonul in sala de asteptare a cabinetului stomatologic.

Din acel articol detaliat despre botoxul cosmetic am aflat ca nu umple ridurile, dupa cum multi isi imagineaza (inclusiv eu am crezut asa mult timp), ci blocheaza impulsurile nervoase din cauza carora se contracta muschii, ducand la formarea ridurilor. Totusi, o injectie botox nu e doar calea catre frumusetea ideala, ci si un mod prin care anumite probleme de sanatate pot fi remediate. Dintre aceste probleme, am retinut in primul rand amanunte despre bruxism, o afectiune dentara pe care omul de rand o stie ca fiind scrasnetul dintilor, mai ales in timpul somnului. In timp, aceasta afectiune poate duce la deteriorarea danturii si poate provoca atat dureri ale dintilor, cat si ale fetei, ale mandibulelor etc.

Spre surprinderea mea, am aflat ca bruxismul se poate trata prin injectie botox. Aceasta ajuta la relaxarea muschilor care se activeaza in timpul masticatiei. Iata cum stiinta vine in ajutorul omului prin cele mai neasteptate mijloace. O injectie cu botox are efecte timp de trei, pana la sase luni. Si, tot spre surprinderea mea, am aflat ca aceste injectii pot fi facute inclusiv la clinica stomatologica Trident, unde preturile par relativ bune, caci exista reduceri semnificative in cazurile cand e nevoie de mai multe sedinte sau de mai multe injectari in diferite zone.

Totusi, trebuie sa stiti ca, atunci cand am intrat in cabinetul medicului, am cerut amanunte si am aflat ca exista si contraindicatii pentru persoanele care au diverse probleme de sanatate. Despre ele, dar si despre multe alte informatii legate de botoxul cosmetic, puteti afla intrand pe linkul de mai sus.