Skip to main content

Biscuiți recompense homemade pentru câine

De când locuim în Scoția, câinele meu mofturos a încercat șapte sau opt sortimente de hrană uscată și la toate s-a strâmbat cu aceeași scârbă princiară. Îl hrănim regulat cu boabe semiumede, îi dăm carne de pui, conserve gustoase și felurite recompense, dar știm că nu este suficient. Oase de vită nu găsim decât la pet shop. Sunt uscate în exces, motiv pentru care Bruno le plimbă prin casă, le ascunde sub cearșafuri sau le dă cadou musafirilor, pe post de jucării. Așa mi-a venit ideea de a-i prepara în casă niște biscuiți recompense care să îi ofere plăcerea de a ronțăi chestii dure. Nu am avut o rețetă anume, ci am făcut biscuiții pentru câine din ceea ce aveam prin bucătărie.

Ingrediente necesare la prepararea în casă a biscuiților recompensă pentru câine (au ieșit două tăvi mari de aragaz):

1 măr

1 morcov

3 ouă

100 g unt

1/3 cub knorr vită

300 g carne de vită tocată

1/2 plic praf de copt

300 g făină

lapte călduț cât cuprinde

Cum se prepară biscuiții recompense homemade pentru câine:

Am dat prin răzătoare mărul și morcovul, apoi am amestecat bine toate ingredientele, turnând câte puțin lapte călduț până când am avut un aluat bun de întins, pe care l-am tăiat ca pe saleuri. Bucățelele de aluat le-am pus în tava unsă cu unt și le-am lăsat în cuptor, la foc mediu, aproximativ 15 minute. I-am dat câinelui să mănânce din biscuiții făcuți în casă abia când aceștia au fost răciți complet.

Bruno a apreciat întotdeauna talentul meu în ale bucătăriei, însă acești biscuiți recompensă mi-au înnebunit câinele cum nici friptura nu reușise să o facă. Mofturosul nostru a mâncat aproape o tavă de biscuiți într-o zi. Era ca un cerșetor înfometat care privește cu ochii plini de speranță spre trecătorii mai mult sau mai puțin grăbiți. De cum intra cineva în bucătărie, Bruno se așeza în poziția șezi și plângea scurt, arătând din priviri spre castronul din care zâmbeau bine rumeniți biscuiții pentru câine (din care, ca să fiu pe deplin sinceră, am furat și noi câțiva, căci erau buni, aromați și gustoși).

Vreau să încerc și alte variante de recompense pentru câine făcute în casă. Am o mulțime de idei în cap, iar faptul că Bruno a reacționat atât de bine îmi dă curaj. La o săptămână de la prepararea acestei rețete homemade, cei câțiva biscuiți rămași sunt crocanți, numai buni de ronțăit de către câinii mofturoși, în frunte cu reprezentatul lor principal, domnișorul Bruno. 😀 În plus, aceste recompense conțin mult mai puține chimicale decât găsim în hrana pentru câini disponibilă în comerț.

One thought to “Biscuiți recompense homemade pentru câine”

  1. Super tare ideea ta! Si te mai miri ca Bruno e rasfatat?! 🙂 O scumpete de caine merita tot ce-i mai bun! Cred ca-mi pot imagina destul de usor mutrisoara lui de… “mai vreaauuuu”. <3
    Spor in toate, Vienela!
    Te imbratisez cu drag!
    P.S. Care-i Bruno, care-s pluşurile?! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.