Pentru un copil obișnuit să fie plimbat cu mașina zi de zi, efortul de atunci a fost considerabil și l-a epuizat fizic. De obicei merge pe jos doar până în părculețul de lângă bloc și vreo 500 metri până la școală. În rest, toate drumurile sunt străbătute în goana mașinii. De înțeles oboseala pe care a simțit-o după ce a urcat și a coborât dealuri, după ce a alergat pe câmpuri și s-a strecurat prin mărăcinișuri. Nu știu de unde s-a inspirat, dar pot jura că ne-a distrat maxim exprimarea lui. Pe drumul de întoarcere, după ore întregi de mers la pas, micul David, răsfățatul familiei, a exclamat:

-Nu mai pot! Baterie descărcată!

Așa îmi vine și mie să strig astăzi, după o săptămână absolut nebună. Privesc pe geam și tac. Nu vreau să ratez această zi senină, oricât aș fi de obosită. Îmi voi reîncărca bateriile cu altă ocazie. Deocamdată aștept să se trezească Mihai, să aflu ce a mai visat. Îl apucă din senin dorul de ducă, de obicei imediat ce mă bag în pat sau mă decid să fac vreo treabă importantă: hai sămergem la munte, hai să îl scoatem pe Bruno la plimbare, hai să-l chemăm pe Nicu, să facem un rentz, hai să ieșim din casă…

Este ora 8, 45. Am băut două cafele. Bateria e tot descărcată, dar știu sigur că se reîncarcă singură dacă aude cuvântul magic: hai!

-Hai, Mihai, trezește-te, că a urcat soarele pe cer! Ce facem sâmbăta asta?