Daca m-ar fi intrebat cineva in urma cu zece ani care este cel mai bun remediu contra gandacilor, as fi spus ca exista tot felul de spray-uri, desi stiam sigur ca nu sunt deloc eficiente. Dar o alta solutie chiar nu cunosteam. In urma cu doi ani, daca as fi fost intrebata care e cel mai bun remediu pentru a scapa de gandaci, as fi spus ca pisica. Daca iti iei o pisica in casa, nu mai vezi nici picior de gandac, de nici un fel. Dar nu toata lumea isi ia pisica in casa si nu toata lumea cauta solutii pentru gandaci de casa. Unii au nevoie pentru gandacii de gradina, de exemplu. Eu astazi as recomanda un aparat anti gandaci de casa ori de alt soi. Este vorba despre niste aparate anti gandaci care folosesc ultrasunete pentru a pune pe fuga aceste vietati nesuferite. Cei care deja au incercat spray-urile din comert stiu ca acestea nu sunt deloc eficiente. Despre capcane pentru gandaci nici nu are sens sa vorbim, asa ca metoda aparatelor anti gandaci ramane cea mai buna solutie la acest moment.

De asemenea, exista aparate contra rozatoarelor de tot felul, caci ele reusesc sa faca viata grea oamenilor si sa faca prapad prin gospodarii, daca apuca sa isi faca acolo culcusuri. S-au dus de mult vremurile in care bunica incerca sa prinda soricelul ascuns in camara cu o nuca si un castron de lut. Rozatoarele, mai ales atunci cand au conditii bune (adapost si hrana din belsug), se inmultesc cu o repeziciune uimitoare, motiv pentru care singura solutie valabila ramane folosirea unor aparate impotriva rozatoarelor. Aceste aparate folosesc ultrasunete si se gasesc de vanzare in mediul online, pe site-ul celor de la Fara-Daunatori.ro (aveti mai sus un link spre acest magazin online).

Aceste aparate emit niste suntele care sunt imperceptibile pentru urechea umana, dar care deranjeaza animalul destul de tare incat sa il alunge definitiv din locurile in care si-a facut culcus. Din cate am inteles, eficienta lor este maxima, asa ca merita sa incercati si aceasta solutie, daca aveti daunatori (rozatoare sau gandaci) si doriti sa scapati de deranjul pe care il provoaca.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.