Viata la tara este un miraj de care sunt atrasi foarte multi dintre oraseni. Acestia isi abandoneaza traiul din mediul urban si se intorc la locul de nastere al bunicilor, in casa parinteasca de la tara, acolo unde isi incep mici afaceri cu animale, care sa le aduca confortul necesar si banii utili traiului de zi cu zi. Foarte multi au preferat sa-si puna la punct o ferma de capre pentru ca este o afacere foarte profitabila, atat timp cat se munceste cu spor, pasiune si seriozitate maxima.

Interesant la acest tip de business este faptul ca banii investiti initial se vor scoate foarte usor, dupa primul an, chiar cu un oarecare profit care poate fi reinvestit in ferma sau in alte idei de afaceri. Pentru a atinge acest profit este nevoie si de o modernizare a fermei, in asa fel incat sa se ralieze standardelor stabilite de Uniunea Europeana.

Iata cateva sfaturi pentru modernizarea fermei de capre:

1.In primul rand, se impune angajarea unui personal calificat, care sa stie cum sa se comporte cu animalele, cum sa le hraneasca pentru a fi productive, dar si cum sa manevreze echipamentele si instrumentele de lucru. De asemenea, ar fi indicata prezenta unui tehnician si a unui medic veterinar pentru ca sanatatea animalelor sa fie optima, iar laptele obtinut sa aiba calitatea superioara ceruta de clientii fermei.

2. Mulgerea manuala a oilor presupune o mare pierdere de timp, un numar foarte mare de angajati si posibilitatea contaminarii laptelui cu diverse bacterii si microorganisme provenite de pe mainile mulgatorilor, asadar o idee buna este achizitionarea de aparate de muls performante. In acest sens se gasesc mulgatoare de oi si capre pe site-ul FermierulAfacerist.ro, la preturi accesibile si o calitate de exceptie.

3. Iluminarea in ferma poate duce la costuri foarte mari, energia electrica fiind destul de scumpa. Pentru a economisi, pot fi utilizate sisteme de iluminat cu LED, care reusesc sa reduca costurile considerabil si care au devenit astazi cea mai inteligenta metoda de a aduce lumina artificiala in orice loc. O vizita pe website-ul LEDEL.ro poate fi extrem de avantajoasa pentru viitorul fermei de capre.

4. Achizitionarea unor animale de rasa, care sa produca un lapte de calitate in cantitate mare, devine extrem de importanta pentru o ferma profitabila. Chiar daca sunt putin mai scumpe decat cele obisnuite, caprele de rasa devin ideale pentru un fermier istet, care poate sa le cumpere putin mai ieftin in toamna (primavara se scumpesc pentru ca incepe productia de lapte).

5. Reclama pe internet a devenit sufletul comertului, tot mai multi oameni fiind atrasi de aceasta modalitate de a gasi tot ceea ce cauta. Aici pot fi usor expuse toate actele legate de documentatia corecta a afacerii, de analizele laptelui, de igiena existenta in ferma si, mai ales, de siguranta alimentelor puse in vanzare.

In concluzie, un fermier bine informat poate sa beneficieze de toate foloasele pe care tehnologia moderna le ofera si in acest fel sa obtina un profit considerabil de pe urma afacerii sale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.