Sa invatam despre afiliere in online. Definitia din dex:

AFILIÉRE, afilieri, s. f. Acțiunea de a se afilia; afiliație. [Pr.: -li-e-] – V. afilia.

AFILIÁ, afiliez, vb. I. Refl. (Despre organizații, instituții etc.) A se alătura altei organizații, instituții etc., stabilind raporturi de subordonare sau de colaborare. [Pr.: -li-a] – Din fr. affilier.

elefant.ro

Ce cred oamenii despre afiliere? Dialog purtat pe facebook cu persoana care m-a certat ca postez pe un grup oarecare linkuri de afiliere:

espressocafe.ro

-Si eu care credeam ca un om citit nu se vinde. Sunteti platita sa faceti publicitate? Ca asa pare.

-E o gluma? Oamenii cititi se hranesc oare cu aer? Sau cu litere? Cei care citesc nu dau bani pe carti? Nu e ok sa afle cand exista posibilitatea de a cumpara carti cu pret redus?

-Cum se face ca numai dumneavoastra distribuiti asa ceva? Respect Libris, au oferte foarte bune, insa majoritatea cititorilor de cursa lunga intra in fiecare zi pe minim un site al unei edituri. Parerea mea: recunoasteti ca scoateti bani pe chestia asta ca se vede clar ca faceti publicitate. Evident ca si “cel care citeste” are nevoie de bani, dar depinde de modul cum ii face si nu prin astfel de metode. Prima data v-ati dat mare cititoare, cu recenzii foarte interesante si… de un timp ce sa vezi publicitate. Apreciez enorm de mult omul sincer care atunci cand intra intr-un grup nu o face cu scopuri ascunse. Faceti exact ca cei care comenteaza ptr diferite site-uri de pariuri sportive pe un subiect legat de un accident de ex.

-Doamna si domnule, ca aveti cont comun si nu stiu daca ma adresez lui George sau Mihaelei, nu stiu ce intelegeti dumneavoastra prin “astfel de metode”. Este un simplu link de afiliere. Cititi pe internet mai multe despre acest soi de publicitate. Nu e nimic rusinos sau reprobabil in asta. Eu sunt prima care profita de reducerile de la Libris. Imi cumpar carti, le citesc, uneori le fac recenzii. De ce vi se pare gresit ca ii anunt si pe altii cand exista reduceri? Numai in cazul in care cineva cumpara intrand de la mine, primesc un mic comision, de vreo 5-7 % din valoarea vanzarii. Nu va imaginati ca ma imbogatesc. Nu am ascuns nimic. Chiar cred in cele scrise mai sus.

-Sa fie cum spuneti dumneavoastra. Eu ma retrag.

-Va rog totusi sa cititi despre afilierea pe internet. Veti vedea ca nu e nimic reprobabil. Informatiile sunt primite chiar de la Libris, nu sunt scoase din burta mea. Nu mint si nu insel pe nimeni. Pur si simplu anunt ca exista reduceri si sper ca persoanele interesate sa cumpere, astfel incat sa castig si eu cativa banuti din faptul ca am dus vestea mai departe.

afiliere

De aceasta data s-a nimerit sa fie Libris la mijloc, insa asemenea discutii au toti cei care fac afiliere in online, fie ca posteaza linkuri pe facebook, pe propriile bloguri sau cine mai stie unde.

Este o simpla colaborare prin care informatii utile ajung la populatie prin canale la care firma poate nu ar avea acces, iar afiliatul castiga un comision NUMAI in cazul cand prin intermediul linkului sau are loc o vanzare. Nu este nici o inselatorie, nu e nimic rusinos. Un simplu blogger, cum sunt eu, nici macar nu castiga prea mult din afiliere. Astazi, de exemplu, cineva a cumparat carti apasand linkul postat de mine. O singura persoana. Am castigat fix 1,33 euro. Asta daca nu cumva cumparatorul se razgandeste in zilele urmatoare.

Banner de afiliere pentru cei care au animale de companie:
petmart.ro

Afiliere in online / din dex pana pe facebook nu e decat un pas. Unii il inteleg si il accepta, altii nu. Toate firmele isi fac publicitate pe facebook. Unele, in incercarea de a imprastia informatia spre un segment cat mai mare de populatie, incearca si afilierea, asa cum alte firme aleg sa isi faca reclama la televizor, radio sau prin bannerele postate prin oras. Faptul ca puteti vedea bannere sau linkuri de afiliere si pe bloguri inseamna ca acolo exista o colaborare intre blogger si respectiva firma. Ce este gresit in “astfel de metode”?