Când pământul se învârte invers, când simți că ți s-au înecat corăbiile și nu poți găsi nici cu busola calea potrivită, începi să crezi în miracole, căci doar ele îți pot aduce speranță și alinare. Dacă totul se întâmplă în decembrie, când magia trezește la viață totul în jur, cu atât mai bine. E destul să aduci o mică dovadă a faptului că în timpul anului ai făcut o faptă bună, că ai fost cuminte, că ai încercat să nu faci rău. Spiridușii veghează chiar și atunci când ai îndoieli în privința existenței lor. Știu totul și fac tot ce le stă în puteri pentru ca tu, cel aparent chinuit, oropsit, rătăcit, să primești daruri când nici nu te mai aștepți, când ai mai mare nevoie de ele.

Moș Crăciun există! vei exclama atunci când, pe neașteptate, vei descoperi sub bradul parfumat al sufletului cadoul care să te însenineze. Jur că mie așa mi s-a întâmplat. Copilul din mine a sărit în sus de bucurie și durerile care m-au chinuit în ultima lună au plecat, rușinate de răutatea lor. Acum îmi mai doresc doar să am puterea de a face puțină ordine prin casă, de a putea coborî până la parterul blocului, că e ziua în care vin cei de la primărie să ridice gunoiul, de a aranja cărțile pe rafurile de sus ale biroului, de a găti ceva și de a mă acomoda cu încă o schimbare ce urmează să vină în viețile noastre.

Ce mi-aș mai putea dori? Să fim sănătoși, în primul rând. Poate să fiu iar copil, să nu am griji, să nu mă zbat între binele meu și binele altora. Promit să fiu cuminte, să mănânc tot din farfurie, să iau note bune like-uri multe și să nu răspund nimănui cu obrăznicie. Ce trebuie să faci tu? Să mă adopți, fie și numai virtual, că tot se poartă acest mod de a avea grijă de alte suflete. Nu îți voi da sfaturi. Astăzi vreau să fiu iar copil. Vei găsi singur/ă calea potrivită să îmi stai alături, dacă îți vei dori.

2 thoughts on “Adoptă-mă, fie numai și virtual!”
  1. Ei,Vienela… Cum știi tu să meșterești cuvintele! Poate nu mă crezi,dar eu mă gândesc mereu la tine(chiar dacă nu ne cunoaștem personal).Am stat cu grijă până ai dat un semn de departe.Îmi imaginez,citind povestirile tale,viața ta acolo.M-am îngrijorat când ai spus că ai probleme.Și,da,sănătatea este cea mai importantă.Și dacă vă aveți unul pe altul totul va fi bine.Vă pup și pe tine și pe Bruno și-mi doresc din tot sufletul să vă fie bine. <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.