In ziua de astazi, s-ar putea spune ca cititul nu mai este o prioritate a oamenilor moderni, ci doar un hobby, o activitate ocazionala. Cu toate acestea, există foarte multe persoane care inca isi indreapta atentia asupra lecturii. Pentru acestia, dar si pentru oamenii care inca nu au renuntat la citit in detrimentul altor activitati, am pregatit o lista de 5 carti pe care oricine trebuie sa le citeasca pe parcursul vietii!

Inainte sa iti dezvalui titlurile pe care eu le consider importante, as vrea sa iti spun ca sunt oferte pe Books Express cu ocazia Black Friday, astfel incat, daca romanele de mai jos nu se afla deja in biblioteca ta, le poti cumpara la preturi mult mai bune decat in mod normal, desigur, poti cumpara si alte carti care iti sunt pe plac, nu neaparat acestea.

Iata cele 5 titluri de care aminteam anterior!

1“Micul Print” – Antoine de Saint-Exupery

Desi este considerat un personaj al copilariei, Micul Print ascunde foarte multe taine, ce pot fi descoperite doar de cei ce sunt capabili sa vada dincolo de aparente si de text. Desi este mai potrivit a fi citit in perioada adolescentei, adult fiind, vei descoperi noi universuri si semnificatii ale povestii.

2. “Arta Razboiului” – Sun Tzu

In opera generalului chinez Sun Tzu, campurile de lupta ale mintii incep sa fie luminate, autorul aducand cunoasterea in “arsenalul de arme” al ratiunii. Cu toate acestea, nu multi sunt cei care pot intelege ce este un razboi psihologic, care sunt implicarile emotionale si fizice pe care le are si consecintele pierderii unei astfel de lupte. Opera literara “Arta Razboiului” trebuie recitita periodic, deoarece ascunde foarte multe secrete ce se vor arata celor care au o baza informationala stabila si celor care au suficiente cunostinte pentru a depasi iluziile unui simplu text, celor care stiu sa interpreteze si sa vada dincolo de aparente.

3. “Libertatea – Curajul de a fi tu insuti” – Osho

Este o carte destul de cunoscuta si dezbatuta, unii avand pareri pro, altii contra atat la adresa scriiturii, cat si a autorului. Din perspectiva mea, merita sa o citesti pentru a iti forma o opinie, pentru a vedea ce te ajuta sa descoperi si sa imbunatatesti la propriul sine. Asta inainte de a iti face o parere.

4. “Anna Karenina” – Lev Tolstoi

“Toate familiile fericite seamana intre ele, fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei.” este conceptul care deschide una dintre cele mai ecranizate opere literare. Complexitatea firului epic este inzestrata nu doar cu morala, ci si cu fire bine conturate de realism al societatii care dainuia in vremurile autorului. Desi la intreaga opera a contribuit si viata personala a autorului, el a reusit sa gaseasca numitorii comuni, pentru ca fiecare cititor sa ia parte personal la actiunile si trairile “actorilor”, a caror poveste a fost transcrisa in amanunt.

5. Tăcerea mieilor” – Thomas Harris

Romanul prezinta o lupta continua cu demonii interiori (ai sufletului) si prezinta o lume sincera, din perspectiva multora, dar extrem de dura, de cruda. Cartea poate fi interpretata si inteleasa gresit de la cititor la cititor, deoarece experienta persoanala isi va spune cuvantul, iar romanul nu va face decat sa transpuna cititorul ce are, asa cum spunea, un istoric intr-o lume dificil de suportat.

Tu ai citit vreuna dintre aceste carti?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.