Skip to main content

2016 review – leapșă blogosferică

2016 a trecut de mult, însă eu abia astăzi am dat peste articolul care m-a scos din amorțeală și m-a împins să scriu câteva cuvinte într-o altă leapșă blogosferică pe acest blog. Totul a pornit de la Nic Dobre, despre care eu am mai auzit câte ceva, dar pe care abia acum l-am “privit” (ghilimelele sunt puse pentru că, de fapt, l-am citit) mai cu atenție. Au mai răspuns acestei lepșe Ioana și Cristina (de la care am și preluat-o).

1. Câte cărţi ai citit în 2016?

Am impresia că sunt 35, dar nu garantez, căci memoria mea nu mai e la fel de bună ca altădată. Nici măcar în lista de cărți pregătită temeinic nu mă încred în totalitate.

2. Dintre ele, care a fost cea mai bună carte citită?

Calea regilor, de Brandon Sanderson, însă de suflet mi s-au lipit mai tare cărțile scrise de Robin Hobb (Ucenicul asasinului, Asasinul regal etc etc).

3. Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2016?

“Scris-am – demoni alungând –

Le-am spus-o – fără tevatură –

În slove clare și citețe – pe un rând –

Vă rog, vreau să fiu singură.” – Vânturile de la marble arch

4. Care carte citită în 2016 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

Refuz să răspund acestei provocări. Pot spune doar că autorul este român și scrie bine, însă nu ne-am potrivit pe tema aleasă de el.

5. Ai participat la vreun eveniment literar anul acesta (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Ups! Nu am participat, deși au fost câteva la care aș fi vrut să merg. M-am sălbăticit rău, bag seama.

6. Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2016?

Ex machina, cred. Tot memoria e de vină că nu îmi amintesc altele. 🙂 Sau poate faptul că a fost, într-adevăr, cel mai bun.

7. Care este cuvântul care rezumă cel mai bine anul 2016 pentru tine?

Muncă. O plagiez fără voie pe Cristina, care a dat același răspuns. Am muncit ca un sclav în 2016 și mi-aș dori să am ocazia de a repeta experiența. Mi-am permis să renovez sufrageria, să merg la mare, să îmi cumpăr multe cărți. Și încă mai am planuri.

8. E vreun moment din 2016 pe care nu vrei să-l uiţi?

Chiar mai multe! Clipa când am adus câinele mai mult mort decât viu de la o celebră pensiune canină unde am plătit bani grei, clipa când meseriașul ne-a lăsat cu casa vraiște și a dispărut, clipa când l-au descoperit pe Mihai hipertensiv din cauză că nu se odihnea suficient și se îndopa de cola și cafea… Spre neuitare și spre a nu repeta greșelile.

9. Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2016?

Să ajung pe litoral și să îl cutreier la pas, pe plaje. Am mers din Năvodari până în Constanța, apoi din Olimp până în Mangalia.

10. Scrie o dorinţă pentru anul 2017.

Să fie cel puțin la fel de bun pe cât a fost 2016.

 

 

34 thoughts to “2016 review – leapșă blogosferică”

 1. Eu iti doresc un an mai bun ca 2016. Am preluat si eu leapsa asta pentru ca m-a provocat si m-am bucurat sa descopar ca am citit foarte mult in 2016 si mi-am propus sa repet experienta si anul asta.

 2. Saptamana viitoare preiau si eu leapsa de la tine, sa-mi fac putin de timp si sa vad ce iese. Ai cititi ceva carti, sper sa citesc si eu anul asta mai multe decat anul trecut.

  1. Ba nu este deloc rusinos! Eu am avut vreo doi ani in care nu am citit absolut nimic in afara de articole de pe bloguri, caci nu mai vedeam literele din carti si nu aveam ochelari.
   Poate asa te vei motiva sa citesti mai mult anul acesta. 😉

 3. Sper să citesc mai mult anul acesta. Ca să pot prelua şi eu o leapşă de acest gen la anul.
  Eu mă întreb tu de unde procuri atâta timp şi să scrii aşa des pe blog, dar şi să citeşti?!

  Felicitări! Eşti un model pozitiv. 🙂

  1. Multumesc! :* Intotdeauna am senzatia ca imi lipseste timpul, ca nu am destul pentru toate cate as vrea sa le fac. 😀
   Cred ca poti prelua leapsa chiar si acum. Pana la urma, doar patru dintre intrebari se refera la carti. Poate asa te-ai motiva mai usor sa citesti macar cateva pagini seara, inainte de a adormi. Eu asa fac. 😉

 4. Am un singur plan pentru 2017, din 2016, sper sa se realizez pentru ca am muncit mult la el. Cat despre carti, filme, vacante si evenimente frumoase sa fie macar cate au fost in 2016.

 5. Sa ai un 2017 asa cum iti doresti. Spre rusinea mea, n-am citit decat o singura carte anul trecut, insa mi-am propus ca anul acesta sa citesc macar cate una la 2 luni, desi cartile cu povesti , activitati si jocuri ale piticilor imi ocupa cea mai mare parte din timpul liber. 🙂

 6. Ai avut ceva carti citite. 2016 a fost un an agitata si frumos. Ma bucur ca acum a mai crescut bebe si pot sa mai fac si eu cate ceva. Nu am apucat sa citesc aceasta leapsa la Ioana, dar am citit-o pe cea a Cristinei

  1. Da, am citit destul de multe. Am avut si in 2016 perioade in care nu am citit deloc. Cand am facut bagajul pentru a pleca la mare, am bagat in rucsac o carte. Mihai m-a certat si bine a facut. Chiar nu mi-a oferit timp pentru a citi. A fost o perioada plina, in care plecam dimineata de la hotel si ne intorceam seara tarziu. :)))

 7. desi sunt o mare cititoare, spre rusinea mea, nu mi-am facut timp sa citesc prea mult anul trecut, sper sa remediez anul acesta, am deja un teanc care asteapta!

 8. Uite de aia am eu cont pe Goodreads, ca sa pot numara cat de cat cartile pe care le citesc. In fiecare an am o rezolutie referitoare la citit si desi au fost cativa ani foarte buni in care mi-am depasit “norma”, au mai fost si unii mai vitregiti. Apropo, norma este de o carte pe saptamana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.