2016 a trecut de mult, însă eu abia astăzi am dat peste articolul care m-a scos din amorțeală și m-a împins să scriu câteva cuvinte într-o altă leapșă blogosferică pe acest blog. Totul a pornit de la Nic Dobre, despre care eu am mai auzit câte ceva, dar pe care abia acum l-am “privit” (ghilimelele sunt puse pentru că, de fapt, l-am citit) mai cu atenție. Au mai răspuns acestei lepșe Ioana și Cristina (de la care am și preluat-o).

1. Câte cărţi ai citit în 2016?

Am impresia că sunt 35, dar nu garantez, căci memoria mea nu mai e la fel de bună ca altădată. Nici măcar în lista de cărți pregătită temeinic nu mă încred în totalitate.

2. Dintre ele, care a fost cea mai bună carte citită?

Calea regilor, de Brandon Sanderson, însă de suflet mi s-au lipit mai tare cărțile scrise de Robin Hobb (Ucenicul asasinului, Asasinul regal etc etc).

3. Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2016?

“Scris-am – demoni alungând –

Le-am spus-o – fără tevatură –

În slove clare și citețe – pe un rând –

Vă rog, vreau să fiu singură.” – Vânturile de la marble arch

4. Care carte citită în 2016 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

Refuz să răspund acestei provocări. Pot spune doar că autorul este român și scrie bine, însă nu ne-am potrivit pe tema aleasă de el.

5. Ai participat la vreun eveniment literar anul acesta (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Ups! Nu am participat, deși au fost câteva la care aș fi vrut să merg. M-am sălbăticit rău, bag seama.

6. Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2016?

Ex machina, cred. Tot memoria e de vină că nu îmi amintesc altele. 🙂 Sau poate faptul că a fost, într-adevăr, cel mai bun.

7. Care este cuvântul care rezumă cel mai bine anul 2016 pentru tine?

Muncă. O plagiez fără voie pe Cristina, care a dat același răspuns. Am muncit ca un sclav în 2016 și mi-aș dori să am ocazia de a repeta experiența. Mi-am permis să renovez sufrageria, să merg la mare, să îmi cumpăr multe cărți. Și încă mai am planuri.

8. E vreun moment din 2016 pe care nu vrei să-l uiţi?

Chiar mai multe! Clipa când am adus câinele mai mult mort decât viu de la o celebră pensiune canină unde am plătit bani grei, clipa când meseriașul ne-a lăsat cu casa vraiște și a dispărut, clipa când l-au descoperit pe Mihai hipertensiv din cauză că nu se odihnea suficient și se îndopa de cola și cafea… Spre neuitare și spre a nu repeta greșelile.

9. Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2016?

Să ajung pe litoral și să îl cutreier la pas, pe plaje. Am mers din Năvodari până în Constanța, apoi din Olimp până în Mangalia.

10. Scrie o dorinţă pentru anul 2017.

Să fie cel puțin la fel de bun pe cât a fost 2016.